Premii de 50.000 de euro: Comisia Europeana cauta solutii pentru a ajuta tinerii sa se dezvolte in comunitatile lor

feedback-2849590_960_720_0.jpg

Comisia Europeana lanseaza o competitie prin care doreste sa gaseasca solutii inovatoare la problemele care afecteaza societatea noastra, in special dezvoltarea tinerilor in comunitatile lor locale si ofera patru premii de cate 50.000 de euro.

Competitia europeana pentru inovare sociala ”RE:THINK LOCAL” 2018, lansata in memoria lui Diogo Vasconcelos, un lider portughez care s-a concentrat pe promovarea inovarii pentru a aborda unele din marile provocari ale societati, cauta idei care includ (dar nu se limiteaza doar la asta):

  • Initiative care utilizeaza noi tehnologii si moduri de lucru pentru a oferi oportunitati pentru tineri in cadrul comunitatilor locale
  • Idei care ii ajuta pe tineri sa devina inovatori pentru a-si crea propriile oportunitati in mediul lor local
  • Idei create impreuna cu tineri, care sa raspunda cerintelor comunitatii locale pentru experiente si oportunitati
  • Solutii de imbunatatire a calitatii vietii si a securitatii financiare a tinerilor care lucreaza neregulat
    Inovatii care ofera tinerilor informatii, sfaturi si orientari, astfel incat sa-si poata sti optiunile in noua economie
  • Programe care echipeaza urmatoarea generatie de lucratori cu abilitati care le permit tinerilor sa valorifice schimbarile tehnologice.

In ultimii ani, economia se schimba rapid — exista multe noi modalitati de a face afaceri, de a folosi tehnologia sau de a lucra.

In unele regiuni si comunitati locale, aceste schimbari au adus prosperitate, insa in altele oamenii se lupta sa se adapteze — ceea ce a dus la migrarea populatiei (in special a tinerilor) pentru a cauta locuri de munca in alta parte.

Cu toate acestea, noile tehnologii si modalitati de lucru au potentialul de a revitaliza aceste regiuni. Solutiile inovatoare pot crea rezistenta in cadrul comunitatilor, pot raspunde nevoilor lor specifice si pot genera o activitate economica durabila si oportunitati de angajare. Tinerii trebuie sa fie implicati, angajati si imputerniciti sa profite din plin de noi oportunitati si sa fie sprijiniti sa dezvolte abilitatile si capacitatile de a modela si de a conduce noua economie.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.