Bani pentru apicultori: 33,4 milioane lei prin Programul national apicol

finantari-pentru-apicultori_0.jpg

Apicultorii vor primi in acest an un sprijin in cuantum de 33,4 milioane lei prin Programul national apicol, aceeasi suma urmând a fi virata si anul viitor, potrivit unui proiect de Hotarâre publicat de Ministerul Agriculturii.

Valoarea sprijinului financiar alocat din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru Programul national apicol pentru perioada 2017-2019, este de 99,34 milioane lei, din care suma de 49,67 milioane lei reprezinta contributia Uniunii Europene la programele apicole nationale.

Cu aceste fonduri, apicultorii pot achizitiona echipamente, medicamente pentru albine, precum si accesorii apicole, dar si matci si familii de albine pentru apicultura conventionala sau ecologica.

Programul are drept scop ”cresterea numarului familiilor de albine, cresterea calitativa a produselor apicole, imbunatatirea indicatorilor de productie, cresterea nivelului de valorificare a resurselor de natura vegetala”, care vor genera cresterea ofertei de produse apicole si majorarea exporturilor, se arata in document.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.