Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni

Youth_Prize.jpg

Youth_PrizePresedintele Parlamentului UE a relansat competitia anuala “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni”, care incurajeaza dezvoltarea unei constiinte europene in randul tinerilor, cat si participarea acestora la proiectul de integrare europeana.

Premiul pentru cel mai bun proiect este in valoare de 5.000 €, premiul doi de 3.000 €, iar premiul trei de 2.000 €.

Premiul include, de asemenea, o invitatie oferita celor trei laureati de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg). De asemenea, reprezentantii tuturor celor 28 de proiecte nationale selectate vor fi invitati intr-o excursie de patru zile la Aachen, in Germania.

Candidatii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 16 si 30 de ani.

Termenul-limita pentru depunerea candidaturilor este 20 ianuarie 2014. Solicitantii trebuie sa completeze formularul de inscriere disponibil online.

Proiectele vor fi evaluate pe baza urmatoarelor criterii:

  • conformitatea cu obiectivele concursului: promovarea intelegerii europene si internationale, favorizarea dezvoltarii unui sentiment comun al identitatii europene si oferirea unor exemple concrete de cetateni europeni care traiesc impreuna in cadrul unei comunitati;
  • vor avea prioritate proiectele realizate in comun de tineri care reprezinta mai multe state membre;
  • se va acorda o atentie sporita proiectelor desfasurate pe baza de voluntariat.

Selectia castigatorilor se va face in doua etape:

  1. Juriile nationale, compuse din cel putin doi deputati in Parlamentul European si dintr-un reprezentant al organizatiilor pentru tineret, vor selecta un castigator national din fiecare dintre cele 28 de state membre, pana la data de 3 martie 2014.
  2. Juriul european, compus din trei deputati in Parlamentul European, Presedintele Parlamentului European si patru reprezentanti ai Fundatiei pentru Premiul International Charlemagne din Aachen, va alege castigatorul dintre cele 28 de proiecte propuse de juriile nationale, pana pe 17 aprilie 2014.

Documente anexate:

Declaratia solicitantului (PDF, Ro)

Sursa: Charlemagneyouthprize.eu

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.