Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud: Cei de la Comisia Europeana nu sunt parteneri onesti

presedintele-cj-b-n-emil-radu-moldovan-vrea-ca-judetul-sa-se-infrateasca-cu-o-provincie-din.jpg

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, a declarat, in cadrul unei conferinte unde s-au prezentat obiectivele celei de-a doua etape a Master-planului de apa si canalizare judetean, ca este “foarte nervos” pe cei de la Comisia Europeana, pe care nu ii considera parteneri onesti.

“Sunt foarte nervos pe cei de la Comisia Europeana, care una ne spun si alta fac, din pacate, si eu fac parte din categoria celor care nu stiu sa taca. Asta e viata, imi asum toate lucrurile, dar nu poti sa iesi sa ne spui frumos la televizor cat esti de frumos si cat de interesat esti de Romania si, de fapt, cand trebuie sa dai niste drepturi Romaniei, cauti 7.000 de motive ca sa nu le mai dai”, a spus Moldovan.

Presedintele CJ Bistrita-Nasaud a dat ca exemplu discutiile din ultimii patru ani purtate pe marginea proiectului de protejare a principalei resurse de apa a judetului, si anume lacul de acumulare de la Colibita, unde Comisia Europeana ar fi refuzat finantarea pe motiv ca nu este intrunit numarul minim de 2.000 de locuitori echivalenti, avand in vedere ca multe dintre imobilele din zona sunt construite in scop turistic si sunt locuite doar temporar.

Radu Moldovan considera ca cei de la Comisia Europeana “nu sunt parteneri onesti” si spera ca presedintele Romaniei sa fie mai vocal in ce priveste drepturile de care ar trebui sa se bucure romanii in cadrul Uniunii Europene. “Nu sunt, din pacate, parteneri onesti si nu am nicio rezerva sa o spun. Nu sunt. Una spun, alta fac in mod concret. Dar, sigur, eu inca traiesc cu speranta ca Romania va avea vreun presedinte vreodata care sa poata sa se ridice in picioare si sa ceara drepturile in mod concret celor cu care suntem in parteneriat. inca mai sper. Sper sa se si intample si, atunci cand se desfasoara un Consiliu European, unde sefii de state si de guverne iau decizii, al nostru sa mai macane si el cate ceva pe acolo si sa spuna ca, daca avem un parteneriat, sa fie respectat, si taranul roman sa fie tratat ca taranul francez sau spaniol sau german, nu ca unul de mana a patra”, a afirmat Moldovan.

Presedintele CJ Bistrita-Nasaud a adaugat ca ar fi dispus sa apeleze la instantele europene in legatura cu conditiile impuse pentru accesarea finantarilor europene.

Etapa a doua a Master-planului de apa si canalizare in judetul Bistrita-Nasaud este un proiect care ar urma sa fie cofinantat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020, valoarea acestuia ridicandu-se la aproximativ 231 milioane euro. Aprobarea aplicatiei de finantare se va face doar dupa ce sunt obtinute toate avizele, inclusiv cel de mediu.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.