“Prima Casa”: Ministerul Finantelor a redistribuit bani catre 9 banci

prima-casa.jpg

Ministerul Finantelor realoca 28 de milioane de lei, garantii pentru credite din programul “Prima Casa”, si constituie un fond de rezerva de 10 milioane de lei, din care bancile care isi epuizeaza plafoanele de garantii se pot alimenta pentru a acorda credite.

“In conditiile unui grad mare de utilizare a plafoanelor alocate, Ministerul Finantelor Publice vine in sprijinul romanilor ce vor sa-si cumpere o locuinta. Din sumele constituite pentru acoperirea necesitatilor de garantare in urma celei de a doua redistribuiri, au fost alocate 28 milioane de lei catre 9 banci care si-au terminat deja plafonul sau urmeaza sa il epuizeze in mai putin de 10 zile”, se arata intr-un comunicat al Ministerului.

“Totodata, s-a constituit un buffer de 10 milioane de lei care va fi repartizat in favoarea finantatorilor care isi vor epuiza plafoanele alocate.Finantatorii care au primit plafoane sunt: BCR, Leumi, UniCredit, Intesa, OTP, Credit Agricole, BRD, Marfin si Banca Transilvania“, se mai arata in comunicat

Anul acesta, pana la data de 30 iunie, au fost acordate in cadrul programului Prima Casa un numar de 21.976 de garantii in valoare de 2 miliarde de lei.

Sursa: Ministerul Finantelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.