Prima reuniune a Comitetului de Monitorizare – Programul Interreg V-A Romania-Ungaria

1.jpg

Prima reuniune Comitetului de Monitorizare pentru Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) in calitate de Autoritate de Management, a avut loc in data de 26 mai 2016.

Subiectele dezbatute au vizat in principal aspecte legate de constituirea si organizarea Comitetului de Monitorizare ca principala structura decizionala a programului, precum si alocarile aferente beneficiarilor de Asistenta Tehnica pentru intreaga perioada de programare. Discutiile purtate asupra acestor subiecte s-au finalizat prin aprobarea Regulilor de Procedura pentru Comitetul de Monitorizare si aprobarea alocarilor financiare mentionate.

Totodata, in cadrul intalnirii au fost aprobate si Strategia de Comunicare a Programului Interreg V-A Romania-Ungaria si Manualul de Identitate Vizuala. Membrii Comitetului de Monitorizare au aprobat, de asemenea, Raportul Anual de Implementare pentru anul 2015. La reuniune au participat reprezentanti ai autoritatilor si institutiilor centrale, regionale si judetene din ambele state participante in program, ai Comisiei Europene, ai Autoritatii de Audit si ai Autoritatii de Management din cadrul MDRAP.
***

Informatii suplimentare

Programul Interreg V-A Romania-Ungaria, pentru care MDRAP are rolul de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeana in data de 9 decembrie 2015.

Programul, avand un buget total de 231,8 milioane de euro (din care 189,1 milioane euro reprezinta finantare FEDR), se adreseaza cooperarii transfrontaliere intre judetele Satu Mare, Bihor, Arad si Timis din Romania si Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés si Csongrád din Ungaria.

Obiectivul general al Programului vizeaza realizarea de interventii integrate cu accent transfrontalier si strategic semnificativ, in vederea exploatarii potentialului comun si abordarii in comun a provocarilor.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.