Prima reuniune a Programul Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020

ADR_Muntenia.jpg

Comitetul Comun de Monitorizare a Programului Operational Comun Romania-Republica Moldova 2014-2020, gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) s-a intrunit in cadrul primei intalniri din actuala perioada de programare.

Subiectele dezbatute au vizat in principal constituirea Comitetului Comun de Monitorizare ca principala structura decizionala a programului, aprobarea Strategiei de Asistenta Tehnica a Programului si stabilirea principiilor de evaluare si aprobare a Proiectelor Majore de Infrastructura.

La reuniune au participat reprezentanti ai ambelor state participante in program, ai Autoritatii de Management a programului din cadrul MDRAP si ai Comisiei Europene. Cele doua delegatii au abordat si aspectele cheie referitoare la viitoarele apeluri de propuneri de proiecte.

Informatii suplimentare

Programul Operational Comun Romania-Republica Moldova ENI 2014-2020, pentru care MDRAP are rolul de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeana in data de 18 decembrie 2015.

Programul are un buget total de 89,8 milioane de euro (din care 81 de milioane de euro provin din Instrumentul European de Vecinatate ENI, iar 8,1 milioane de euro reprezinta cofinantarea asigurata de statele participante in program) si se adreseaza cooperarii transfrontaliere intre judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati si intregul teritoriu al Republicii Moldova.

Obiectivul general al Programului este dezvoltarea economica si cresterea calitatii vietii oamenilor din aria programului, prin investitii comune in educatie, economie, cultura, infrastructura si sanatate, asigurand in acelasi timp siguranta si securitatea cetatenilor din cele doua tari.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.