Prima versiune de lucru a strategiei de dezvoltare a Regiunii Centru finalizata

ghid-indicatori.jpg

adr_centruIn ultimul trimestru al anului 2012, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru (ADR Centru) a organizat intalniri punctuale cu grupurile de lucru judetene, dar si intalniri individuale cu promotorii de proiecte. Dezbaterile din cadrul acestor intalniri s-au axat pe completarea portofoliului regional de proiecte propuse si necesare, identificate de catre autoritatile publice locale.

S-a urmarit ca proiectele propuse sa aiba obiectivele clar stabilite, inclusiv modul de atingere si masurare a acestora, prin stabilirea unor indicatori de proiect usor verificabili. De asemenea, discutiile au vizat analiza resurselor necesare pentru elaborarea si implementarea proiectelor, inclusiv sursele de finantare.

Ca atare, fiind fundamentata pe Analiza socio-economica si pe Analiza SWOT de la nivelul Regiunii Centru, Strategia de Dezvoltare ia in considerare nevoile majore ale regiunii si are in vedere potentialul sau real de dezvoltare. Pentru o evaluare cat mai corecta a nevoilor si a potentialului regiunii, cele doua analize mentionate integreaza rezultatele unor studii sectoriale elaborate la nivel regional in perioada 2010-2011.

Prin activitatea desfasurata in cadrul Comitetului Regional de Planificare si a grupurilor tematice si judetene de lucru s-a urmarit implicarea actorilor relevanti pentru dezvoltarea regionala in toate etapele procesului de planificare si programare. Au fost avute in vedere de asemenea si strategiile de dezvoltare ale judetelor regiunii pentru perioada urmatoare.

Astfel, Strategia de Dezvoltare a Regiunii Centru cuprinde 6 axe prioritare de dezvoltare, fiecare dintre acestea grupand un numar de prioritati si masuri specifice, respectiv dezvoltarea urbana si dezvoltarea infrastructurii tehnice si sociale regionale; cresterea competitivitatii economice si stimularea inovarii; protectia mediului inconjurator, concomitent cu cresterea eficientei energetice si stimularea utilizarii surselor alternative de energie; dezvoltarea zonelor rurale, prin sprijinirea agriculturii si silviculturii; dezvoltarea turismului, inclusiv sprijinirea activitatilor culturale si recreative; dezvoltarea resurselor umane, odata cu cresterea incluziunii sociale.

Versiunea de lucru a Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 poate fi consultata pe site-urile ADR Centru:

Strategia de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020
Programare 2014-2020

Pe masura ce vor fi actualizate, se vor publica pe aceste site-uri si versiunile de lucru ulterioare, precum si versiunea finala a Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020.

Documente anexate:

Axa prioritara 1. Dezvoltare urbana, dezvoltarea infrastructurii tehnice si sociale regionale (PDF)
Axa prioritara 2. Cresterea competitivitatii economice, stimularea inovarii (PDF)
Axa prioritara 3. Protectia mediului inconjurator, cresterea eficientei energetice, stimularea utilizarii surselor alternative de energie (PDF)
Axa prioritara 4. Dezvoltarea zonelor rurale, sprijinirea agriculturii si silviculturii (PDF)
Axa prioritara 5. Dezvoltarea turismului (PDF)
Axa prioritara 6. Dezvoltarea resurselor umane (PDF)

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.