POSCCE: Incepe selectia bancilor care vor sa ia parte la programul JEREMIE

cladire_cer.jpg

cladire_cerAutoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) si Fondul European de Investitii (FEI) au lansat, in cadrul initiativei JEREMIE, Apelul pentru Expresii de Interes pentru un nou instrument de finantare.

Apelul se adreseaza intermediarilor financiari, termenul de depunere a Expresiilor de Interes este pana pe 20 septembrie 2013, iar bugetul initial total este de 20 milioane de euro.

Initiativa JEREMIE (“Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises”) este un set de masuri care are ca obiectiv sprijinirea accesului intreprinderilor mici si mijlocii la finantare. In Romania, initiativa JEREMIE este organizata prin FEI, care actioneaza ca Fond de Participare JEREMIE, conform prevederilor Acordului de Finantare dintre Guvernul Romaniei si FEI aprobat prin HG nr. 514/2008, amendat prin HG nr. 437/2013 (“Acordul de Finantare”).

Initiativa JEREMIE este finantata in Romania printr-o contributie a POSCCE, Axa Prioritara 1, Domeniul Major de Interventie 1.2 “Accesul IMM la finantare”, din resurse financiare provenind de la Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Acest Apel are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, prin incheierea de catre FEI cu una sau mai multe banci din Romania a cate unui contract avand ca obiect o finantare cu acoperirea partiala a riscului, in limita bugetului initial total de 20 milioane de euro, care poate fi suplimentat.

Intreprinderile mici si mijlocii eligibile conform conditiilor prezentate in Apel vor putea beneficia de sprijinul disponibil prin instrumentul de finantare numai prin intermediul bancilor, cu care FEI va incheia contractele operationale (de finantare).

Institutiile bancare interesate sunt invitate sa consulte documentatia completa aferenta Apelului pe site-ul www.eif.org si sa depuna Expresii de Interes la FEI. In prima etapa, FEI va analiza conformitatea Expresiilor de Interes cu criteriile de eligibilitate. Ulterior, Expresiile de Interes declarate eligibile vor fi analizate pe baza criteriilor calitative de selectie.

Dupa incheierea procesului de selectie, care va fi anuntata public, intreprinderile mici si mijlocii vor putea contacta exclusiv intermediarii financiari cu care se vor incheia contracte de finantare pentru a solicita sprijinul disponibil prin intermediul initiativei JEREMIE.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.