Primaria Arad a obtinut finantare europeana pentru achizitionarea a 10 tramvaie noi

tramvai.jpg

Municipalitatea aradeana a obtinut fondurile necesare pentru finantarea achizitionarii a 10 tramvaie noi, a anuntat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca. Potrivit acestuia, este vorba despre achizitionarea a patru tramvaie cu dubla articulatie de capacitate mare si, respectiv, sase tramvaie vagon, de capacitate medie, valoarea finantarii fiind de 87.450.000 lei, din care cofinantarea municipalitatii aradene este de 1.749.000 lei.

“In Regiunea de Vest a Romaniei suntem municipiul care are cel mai mare proiect pe transportul in comun, realizat din fonduri europene. Am primit astazi documentatia de aprobare a finantarii. Vorbim despre 16 milioane de euro, care vor duce la cumpararea a 10 tramvaie noi, moderne. in continuare vrem sa obtinem atat fonduri europene, cat si fonduri publice pentru ca pana in 2022 sa reusim sa achizitionam toate cele 28 de tramvaie noi pentru transportul in comun din municipiul Arad”, a declarat primarul Gheorghe Falca.

Demersurile municipalitatii aradene se incadreaza intr-un proiect care se intinde pe 4 ani, valoarea totala a investitiei ridicandu-se la peste 57 de milioane de euro.

Sursa de finantare a acestui proiect sunt fondurile europene, prin programul Operational Regional 2014-2020, axa prioritara 4 – Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile.

Cele 10 tramvaie noi ce vor intra in patrimoniul Companiei de Transport Public Arad, se vor alatura celor 6 tramvaie noi, tip “Imperio”, fabricate la “Astra Vagoane Calatori Arad” SA, achizitionate in anii trecuti. Pe langa achizitionarea de tramvaie noi, municipalitatea aradeana mai are in vedere si reabilitarea a 20 de tramvaie vechi din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad, astfel ca in 2020, Aradul va avea o flota moderna de tramvaie.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.