Ai auzit de Internetul hranei? Se dau fonduri europene de 500.000 Euro fiecare pentru astfel de proiecte

IoT-in-ferme.jpg

Antreprenorii si inovatorii romani pot obtine finantari de maximum 500.000 de euro fiecare pentru proiecte IT destinate fermelor, prin programul Internet of Food and Farm 2020, sustinut de Uniunea Europeana.

Preinscrierile la webinarul programului se fac on-line, AICI, pana pe 31 august 2018, iar pana pe 30 septembrie se depun propunerile de proiecte pentru finantare.

Linia de finantare are o valoare totala de 6 milioane de euro, asigurati din programul de inovare al UE, Horizon 2020. Din acesti bani, pot fi finantate cu 300.000 – 500.000 de euro proiecte de internet of things (IoT) destinate fermelor. Internet of things (internetul obiectelor) este o tehnologie care utilizeaza internetul pentru a conecta mai multe obiecte din lumea fizica. in agricultura, IoT se foloseste deja in mai multe modur, un exemplu fiind agricultura de precizie, cu monitorizarea culturilor cu drone si senzori, pentru optimizarea productiei si a resurselor.

Prin proiecte se urmaresc:

  • Dezvoltarea de modele de business IoT pentru ferme si mijloace de asigurare a hranei,
  • Integrarea si reutilizarea tehnologiilor IoT disponibile,
  • Accesibilitatea tehnologiei IoT pentru utilizatori,
  • Sustenabilitatea solutiior IoT.

Aplicantii privati vor putea primi finantari de 70% din valoarea proiectului lor, iar aplicantii publici si cei non-proft, 100%.

Proiectele selectate vor primi un avans de 40% din buget. Dupa indeplnirea satisfacatoare a primului set de livrabile, se mai platesc 30%, iar dupa al doilea set de livrabile restul de 30%.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.