Primaria Cluj-Napoca investeste 115 milioane lei si cumpara autobuze electrice cu incarcare din mers

autobuz-electric-605x.jpg

Primaria Cluj-Napoca va cumpara 25 de autobuze electrice cu incarcare din mers, considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde exista linie de troleibuze, investitia depasind 115 milioane de lei.

Primarul Emil Boc a declarat, joi, in cadrul sedintei Consiliului Local Cluj-Napoca, in care s-a aprobat achizitia de autobuze, ca municipalitatea urmareste prin acest proiect imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, precum si asigurarea unui transport in comun nepoluant.

“Primaria Cluj-Napoca a luat decizia de a avea un transport ecologic, verde, nepoluant, pentru ca sanatarea locuitorilor sa nu fie pusa in pericol. Suntem singurul oras din Romania care are in circulatie autobuze electrice si, continuand pe aceeasi linie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat achizitia a 25 de autobuze electrice articulate cu incarcare din mers pe linia de troleibuze, acestea fiind considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde exista linie de troleibuze. Acest tip de autobuz imbina calitatile troleibuzului si autobuzului electric fiind superior fiecaruia dintre ele luate in parte. Investitia se ridica la 115,7 milioane de lei, din care 80% se asigura de Autoritatea Fondului de Mediu. Prin acest proiect urmarim imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, dorind sa asiguram clujenilor un transport in comun nepoluant, prin cresterea numarului autobuzelor electrice din municipiu, astfel incat sa ajungem sa avem un transport public electric in totalitate”, a spus Boc.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.