A fost semnat contractul pentru Stadionul Giulesti Valentin Stanescu

phpThumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Compania Nationala de Investitii (institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) a semnat ieri, 1 noiembrie 2018, contractul privind executia lucrarilor aferente obiectivului de investitii ”Stadionul Giulesti «Valentin Stanescu»” din Calea Giulesti, nr. 18, Bucuresti, cu ASOCIEREA CONSTRUCtII ERBAsU SA, CONCELEX SRL sI TERRA GAZ CONSTRUCT SRL.

In urma demararii procedurii de achizitie publica privind atribuirea contractului prin publicarea anuntului nr. CN1000299 din 09.05.2018, au fost depuse 3 oferte din partea a trei asocieri:

  • ASOCIEREA PORR CONSTRUCT S.R.L. – PORR BAU GmbH
  • ASOCIEREA SC EUROMATERIA SRL – SC UTI GRUP SA
  • ASOCIEREA SC CONSTRUCTII ERBASU SA – SC CONCELEX SRL – SC TERRA GAZ CONSTRUCT SRL

Potrivit ofertei câstigatoare, valoarea contractului este de 98.318.052,33 lei fara TVA, cote si taxe, urmând ca, pâna la data organizarii Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la Bucuresti, stadionul sa indeplineasca criteriile in vederea asigurarii conditiilor de antrenament pentru echipele participante.

In perioada urmatoare, va fi emis ordinul privind inceperea serviciilor de proiectare si obtinere a avizelor, acordurilor si autorizatiilor. Noua arena va avea o capacitate de aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilitati si insotitorii lor) si se doreste indeplinirea criteriilor impuse de UEFA pentru derularea de competitii sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel incât arena sa poata gazdui competitii cu public la nivel national si international. Suprafata totala inierbata va fi de 80×120 m (inclusiv suprafata de garda). Arena va cuprinde si zona de sarituri in lungime si zona pistei de alergare 60m outdoor. Complexul va fi prevazut cu sali de sport pentru diverse discipline sportive precum haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum si sali de forta sau recuperare si pista de popice. Totodata, va beneficia şi de spatii de cazare pentru sportivi, precum si de spatii de alimentatie publica sau spatii administrative.

Lucrarile vor fi finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii, in conformitate cu prevederile OG 25/2001, privind infiintarea Companiei Nationale de Investitii C.N.I. – S.A., cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.