Primaria Craiova a pierdut o parte din fondurile europene

banuti.jpg

In Craiova in anul 2013 au fost demarate lucrarile la unul dintre cele mai moderne parcuri acvatice din Romania. Investitia se ridica la valoarea de 40 de milioane de euro, iar suma nerambursabila era de la Uniunea Europeana. Aquaparkul trebuia terminat pana la data de 30 decembrie 2015, insa cum investitia nu a fost finalizata la termen, asa ca acum o mare parte din bani va fi acoperita de la bugetul local. „Din pacate, nu am putut sa obtinem 100% din banii alocati pentru ca legislatia este foarte complicata”, a spus Ionut Pirvulescu, purtatorul de cuvant din cadrul Primariei Craiova, pentru Protv.   

Locuitorii orasului au declarat ca nu este normal sa pierdem banii de la Uniunea Europeana, dar aceasta este situatia. „Investitiile nu pot ramane nefinalizate, asa ca vor fi terminate cu bani de la bugetul local. Aceasta este situatia in momentul de fata si nu avem ce sa facem. Era bine daca lucrarile erau gata la timp, iar noi primeam toata suma necesara de la Uniunea Europeana. Acum dupa cum vedem noi suntem buni de plata”, a spus un craiovean.  

Parcul  „Nicolae Romanescu” din Craiova a intrat intr-un proces amplu de modernizare tot pe banii Uniunii Europene. Lucrarile au fost demarate cu trei luni inainte sa expire termenul pentru decontarea facturilor.  Primaria Craiova a facut un proiect european si a obtinut suma de 11 milioane de euro, banii necesari pentru reabilitarea parcului „Nicolae Romanescu”, insa a pierdut o parte din bani. Investitia va fi finalizata acum si cu bani de la bugetul local.  

Parcul  „Nicolae Romanescu” nu a fost reabilitat niciodata de la inaugurarea sa. 

Autoritatile vor cheltui aproximativ 20 de milioane de euro din bugetul local pentru a finaliza lucrarile demarcate pe banii Uniunii Europene.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.