Primaria Deva: Suntem printre cei mai eficienti din Romania in atragerea de finantari europene

euro_fisicuri.jpg

Primaria_DevaMunicipiul Deva este printre cele mai eficiente din Romania in ceea ce priveste atragerea fondurilor europene pe cap de locuitor, valoarea sumelor investite in ultimii trei ani, prin proiecte finantate de Comunitatea Europeana, fiind de 21 de milioane de euro, potrivit datelor prezentate de autoritatile locale.

“In trei ani de zile (perioada 2012-2015, n.r.) am implementat proiecte in valoare de 21 de milioane de euro, iar in perioada 2007-2013, valoarea acestora a fost de 13 milioane de euro. Acum ne pregatim pentru atragerea de fonduri nerambursabile in valoare de peste 40 de milioane de euro (…) Trebuie doar ca proiectele sa fie foarte bine intocmite si sustinute de comunitatea locala”, a declarat primarul municipiului Deva, Petru Marginean.

Printre cele 23 de proiecte cu finantare nerambursabila, ce au fost realizate in perioada 2012-2015, se numara cele de reabilitare a incintelor 2 si 3 din Cetatea Deva, modernizarea pietelor publice Arras si Ardealul, anveloparea si cresterea eficientei energetice la sase blocuri de locuinte, construirea unei piste de biciclete si modernizarea mai multor portiuni din doua bulevarde ale orasului.

Primarul a mai spus ca dezvoltarea comunitatii locale se poate realiza doar prin atragerea de fonduri nerambursabile europene si de aceea autoritatile pregatesc mai multe documentatii tehnice ce vor fi depuse la Agentia de Dezvoltare Regionala Vest la momentul aparitiei ghidurilor de finantare.

Sursa: www.adinistratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.