Primăria municipiului Bistriţa a câştigat două noi proiecte europene, de peste 25 milioane lei

bistrita_primaria.jpg

Primăria municipiului Bistriţa a anunţat, pe site-ul instituţiei, semnarea contractelor de finanţare pentru două noi proiecte cu fonduri europene obţinute pe Programul Operaţional Regional (POR), în valoare totală de peste 25 milioane lei.

Proiectul cu valoarea cea mai mare, de peste 20,5 milioane lei, este cel de reabilitare şi modernizare a Şcolii gimnaziale nr.4, ce se va derula în perioada februarie 2019 – aprilie 2021.

Finanţarea se va face din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin POR, Axa prioritară 10 – “Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”, iar valoarea eligibilă nerambursabilă depăşeşte 17 milioane lei, la care se vor adăuga 2,6 milioane lei – fonduri nerambursabile din bugetul naţional şi circa 910.000 lei – contribuţia Primăriei Bistriţa.

Banii vor fi folosiţi pentru modernizarea tuturor corpurilor de clădire, în care studiază aproximativ 900 de elevi, pentru reabilitarea şi dotarea sălii de sport, inclusiv cu o centrală termică, şi pentru amenajarea curţii şi a spaţiilor verzi aferente.

Cel de-al doilea proiect european pentru care s-a obţinut finanţare are o valoare de peste 4,5 milioane lei, din care circa 2,45 milioane lei fonduri nerambursabile, şi vizează reabilitarea termică a cinci blocuri de locuinţe construite în municipiu în perioada 1950-1990.

Proiectul are ca termen de finalizare sfârşitul anului în curs, iar beneficiarii sunt locatarii a 225 de apartamente.

Finanţarea se face tot din FEDR, prin POR, Axa prioritară 3 – “Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiţie 3.1 – “Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor”.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.