Primaria Piatra-Neamt a depus proiecte in valoare de 63 milioane euro pentru a fi finantate cu fonduri europene

ptneamt_primaria-300x154.jpg

Primaria Piatra-Neamt a depus, pana la sfarsitului anului trecut, toate cele 30 proiecte pregatite pentru a fi solicitate la finantare pana la 31 decembrie 2018, valoarea acestora ridicandu-se la peste 63 de milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa remis de municipalitatea pietreana.

Doua proiecte, in valoare de aproape 2,5 milioane euro, se refera la extinderea si modernizarea sistemului de iluminat public iar alte trei, de aproape 2 milioane de euro, sunt pentru realizarea unor parcuri publice urbane multifunctionale.

Proiectul pentru reabilitarea si modernizarea cinematografului “Cozla” si transformarea lui intr-un centru socio-cultural multifunctional are valoarea de 1,7 milioane euro. Totodata, trei proiecte de modernizare si reconfigurare a unor coridoare urbane de transport au valoarea de 13,8 milioane euro.

Un proiect este pentru implementarea unui sistem de management inteligent al traficului si are valoarea de 6 milioane de euro iar un altul, in suma de 2,6 milioane euro, este pentru implementarea unui sistem bike-sharing.

Mai exista proiecte depuse si pentru achizitia de autobuze electrice si modernizarea statiilor de asteptare, cu o valoare de peste 20 milioane euro. Alte noua proiecte prin care se vor reabilita, moderniza si dota crese, scoli si gradinite au o valoare de aproape 11,8 milioane euro.

Proiectul pentru realizarea de internet gratuit in zone publice urbane are valoarea de 15.000 euro, in timp ce un proiect pentru realizarea a sase statii de incarcare a autovehiculelor electrice se ridica la 300.000 euro. Alte sase proiecte in domeniul social sunt in valoare de 2,5 milioane euro, a precizat sursa citat.

“Atragerea de fonduri europene la Piatra-Neamt a fost tratata ca o prioritate de catre administratia pietreana si considerata o buna oportunitate pentru a realiza investitii importante. Prin implementarea acestor proiecte finantate din bani europeni, in urmatorii trei ani, municipiul Piatra-Neamt se va dezvolta intr-un ritm accelerat generand o crestere a calitatii vietii pentru cetatenii orasului. Faptul ca ne-au fost deja aprobate proiecte depuse, dar si garantia aprobarii celor care se afla in analiza, ne indreptatesc sa spunem ca aceasta este calea corecta de dezvoltare a orasului nostru, de aceea, si in perioada urmatoare, vom continua sa depunem proiecte pe toate axele de finantare deschise de Comisia Europeana”, a declarat, in comunicatul de presa, primarul Dragos Chitic.

In prezent, sunt in lucru doua proiecte care urmeaza sa fie depuse pana la 31 martie 2019 si care se refera la achizitia de autobuze electrice, in valoare de 12,6 milioane euro, si realizarea unei zone pietonale, proiect in suma de 5,5 milioane euro, a mai mentionat sursa citata.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.