Primaria Sfantu Gheorghe va accesa fonduri europene pentru reabilitarea lacului din zona Garii

Fonduri-europene-Pixabay_0.jpg

Primaria Sfantu Gheorghe va incerca sa acceseze fonduri europene pentru reabilitarea lacului de agrement din zona Garii, lasat in paragina in ultimii ani. Potrivit reprezentantilor Primariei, pana la sfarsitul lunii martie, municipalitatea va depune spre finantare acest proiect in cadrul Programului Operational Regional, iar, daca va fi declarat eligibil, lucrarile vor fi finalizate pana in anul 2023.

“In luna martie a anului trecut, municipalitatea a anuntat o competitie pentru renovarea lacului din zona Garii, la care s-au inscris 12 proiecte. Ideile au fost prezentate de catre candidati la un forum public organizat la Cinema Arta, concursul fiind castigat de proiectul lui Milán Bokor si Botond Bölöni, carora municipalitatea le-a acordat marele premiu de 3.500 de lei. Licitatia electronica pentru realizarea proiectului a fost castigata de o echipa din Targoviste, care va trebui sa ia in considerare proiectul declarat castigator in campania Primariei”, au mentionat reprezentantii institutiei, intr-o postare pe pagina de Facebook.

Ei au precizat ca imobilul aflat pe insula din mijlocul lacului nu a fost luat in calcul in acest proiect.

“In planul castigator a avut prioritate un amplasament pentru organizarea de evenimente si o cladire centrala cu mai multe pavilioane mai mici. Suprafata lacului ar fi redusa cu zece procente si, pe langa gradina botanica, s-au planificat, de asemenea, plimbari cu barca, zone de plimbare si de plaja, dar si pereti de catarare. Proiectul care urmeaza sa fie depus are stabilite, insa, conditii diferite, printre care si faptul ca doar 10% din suprafata care va fi renovata poate fi construita, iar alte suprafete verzi trebuie sa ramana. (…) Cladirea aflata pe insula din mijlocul lacului, unde a fost odata o cofetarie, ramane in afara planificarii, deoarece proprietarul cladirii nu a raspuns la oferta municipalitatii. De asemenea, lucrarile de izolare a lacului nu pot fi finantate in cadrul acestui program, suma totala de 1,2 milioane de euro fiind eligibila doar pentru reabilitare”, au mai spus reprezentantii Primariei.

Lacul artificial din Sfantu Gheorghe a fost amenajat in urma cu peste patru decenii pe un teren de aproximativ trei hectare aflat in vecinatatea Raului Olt, la intrarea in municipiu, dar in ultimii ani a fost lasat in paragina, in prezent fiind secat.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.