Primaria Targoviste a pregatit proiecte in vederea accesarii a peste 100 de milioane de euro, bani europeni

primarie.jpg

Primaria Targoviste a pregatit proiecte pentru accesarea de fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, cel mai important fiind cel de introducere a autobuzelor electrice pentru transportul public in comun, a declarat primarul Targovistei, Cristian Stan.

Investitia in domeniul transportului public, de 21,8 milioane de euro, are doua componente, atat achizitionarea de autobuze electrice si construirea de statii de incarcare, precum si refacerea infrastructurii rutiere pe traseele pe care circula autobuzele.

Alte proiecte sunt: extindere, reabilitare si modernizare a unor unitati de invatamant: gradinitele nr. 8, nr. 14, scoala Matei Basarab si scoala Mihai Viteazul; amenajarea unui parc pe amplasamentul unui teren ce a apartinut unitatii militare de la Gara Targoviste; amenajarea unui skatepark prin extinderea Parcului Chindia; realizarea de piste de biciclete si realizarea unor puncte de inchiriere biciclete; proiect de eficienta energetica, ce vizeaza modernizarea sistemului public de iluminat; reabilitarea termica a unor blocuri.

”Proiectele vor fi depuse in prima jumatate a acestui an si asigura o dezvoltare durabila a municipiului in urmatorii ani, cu posibilitatea ca, din 2019, 2020, sa depunem la finantare alte cateva proiecte importante. Avem in vedere si o investitie in zona medicala, pe care am dori sa o realizam. Cautam in momentul de fata o axa de finantare astfel incat sa putem sa oferim comunitatii targovistene si o clinica pe o anumita problematica medicala, pe specializarea oncologie”, a spus primarul Targovistei, Cristian Stan.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.