Primăria Târgovişte preia transportul public şi promite transport ecologic, pe multe milioane

646x404-2.jpg

După 10 ani transportul public local din Târgovişte va fi gestionat direct de către administraţia locală, printr-o investiţie record, din fonduri europene, de 52 de milioane de lei. S-a ajuns aici din cauza funcţionării proaste a serviciului de transport, oamenii fiind nevoiţi să aştepte, uneori, zeci de minunte microbuzele, dar şi pentru că maşinile folosite sunt extrem de vechi.

Primăria Târgovişte a încheiat procesul de preluare a serviciului public de transport în comun, la nivelul oraşului, de la societatea ce deţinea acest serviciu – AITT. Cu 38 de autobuze vechi, funcţionând cu motorină şi o licitaţie pentru 28 de autobuze noi hibrid, administraţia publică promite că transportul public va deveni unul civilizat.

Preluarea realizată de Primărie se va face prin intermediul unei nou înfiinţate societăţi – SC Servicii Publice Municipale Târgovişte SRL şi a presupus mai multe despăgubiri acordate fostului operator pentru servicul de transport public de presoane la nivelul municipiului. Valoarea „tranzacţiei”, conform unui proiect de hotărâre de consiliu local este de peste 1,46 de mil. lei (fără TVA) pentru 38 de autobuze (dintr-un total de 42 evaluate).

Valoarea fiecărei maşini a fost estimată la preţuri ce variază între 21.322 de lei şi 106.837 de lei.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.