Două centre sociale vor fi construite în zone defavorizate din municipiul Arad

arad-piata-catedralei-300x225.jpg

Consilierii municipali din Arad au aprobat, pe 15 februarie, în şedinţă extraordinară, două proiecte cu privire la construirea a două centre multifuncţionale în zone defavorizate din oraş, în care copiii vor putea studia, vor avea acces la bibliotecă, săli pentru învăţat şi servicii sociale, investiţii estimate la 2,5 milioane de euro, 85 la sută din fonduri provenind de la Uniunea Europeană.

Centrele multifuncţionale pentru persoanele defavorizate ar urma să fie construite pe strada Tarafului şi strada Şezătorii, două zone din oraş unde trăiesc sute de familii cu nevoie speciale, în special romi. Valoarea investiţiilor este estimată la 2,5 milioane de euro, iar lucrările ar urma să se încheie în cel mult trei ani.

“Proiectele vor beneficia de o finanţare din partea Uniunii Europene în procent de 85%. Centrele sunt prevăzute cu parter şi etaj şi vor dispune de săli de mese, spaţii de joacă, săli de teme şi lectură, săli de consiliere, cabinete medicale, grupuri sanitare etc. Acestea vor fi proiectate şi construite astfel încât să fie folosite cu uşurinţă şi de către persoanele cu dizabilităţi”, a declarat viceprimarul Călin Bibarţ.

Potrivit studiului de fezabilitate aprobat de consilieri, clădirea de pe strada Tarafului va avea o suprafaţă de 640 de metri pătraţi şi va cuprinde un centru de zi pentru copii şi un centru comunitar de servicii integrate pentru adulţi.

“Populaţia vizată de acest proiect este de 200 de persoane (dintre care 50 de copii şi 150 de adulţi), reprezentând o pondere de 20% din numărul total al locuitorilor de pe Tarafului, aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială. Copiii vor beneficia de servicii care să contribuie la prevenirea abandonului şcolar şi la eliminarea riscului de excluziune asociată, iar în cazul adulţilor, se va pune accent pe servicii de incluziune socială şi orientare profesională”, se precizează proiectul de hotărâre adoptat.

Clădirea de pe strada Şezătorii va avea o suprafaţă desfăşurată de peste 800 metri şi va deservi 3.000 de persoane, locuitori ai cartierului Şega.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.