Primaria Targoviste vrea sa realizeze cu bani europeni un parc pe amplasamentul unei foste unitati militare

bani-ue.jpg

Primaria Targoviste vrea sa acceseze fonduri europene pentru realizarea unui parc de 1,6 hectare, pe amplasamentul fostei unitati militare de la Gara, a precizat primarul municipiului, Cristian Stan. Edilul a spus ca va fi cel mai modern parc pe care il va avea Targovistea.

”Parcul de la fosta unitate militara de la gara este un proiect care a fost realizat de Consiliul Judetean Dambovita pe un teren care apartinea initial forului judetean. Terenul a fost dat catre municipiul Targoviste pentru ca, la nivelul consiliului judetean, nu exista axa de finantare care sa fie adresata acestei institutii. Avem noi, ca municipiu resedinta de judet, posibilitatea sa accesam fonduri, pe Axa 4. Este un proiect care vizeaza realizarea unui parc pe 1,6 hectare”, a spus primarul Targovistei.

Proiectul presupune realizarea unor spatii verzi ample, prin plantarea de vegetatie arboricola si crearea de aranjamente florale. Totodata, va fi construita o biblioteca in aer liber, vor fi realizate locuri de joaca pentru copii, platforme pentru jocuri de relaxare pentru adulti, va fi construit un skate-park, un amfiteatru in aer liber etc. Din noul parc nu vor lipsi pistele de biciclete, aleile pietonale, retelele moderne de iluminat public si grupurile sanitare.

“Va fi cel mai modern parc care va fi construit la nivelul municipiului. Deocamdata, axa nu este deschisa, dar proiectul este in faza de a putea fi depus, deci in momentul cand se va deschide axa va fi depus, la fel ca si proiectul cu un skate-park in Parcul Chindia si marirea Parcului Chindia cu 4.000 -5.000 de metri patrati, care va fi finantat tot pe axa 4, pe prioritatea de investitii care se refera la modernizarea spatiilor urbane degradate”, a mai spus Cristian Stan.

Parcul va fi construit pe o parte din terenul ce a apartinut unitatii militare de la Gara Targoviste, unde au fost impuscati sotii Ceausescu. Zona ar urma sa fie transformata intr-un cartier de locuinte, cu un complex sportiv cu stadion, dar si sedii de institutii. Cladirea din Targoviste unde au fost tinuti in decembrie 1989 sotii Ceausescu va ramane cu destinatia Muzeu al Comunismului, dar va gazdui si un Muzeu al Traditiilor Militare.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.