Primaria Timisoara lanseaza un concurs de solutii pentru construirea unui pasaj pietonal pe sub Spitalul Militar

primaria_timisoara_61178300.jpg

Municipalitatea timisoreana va lansa un concurs de solutii pentru construirea unui pasaj pietonal pe sub Spitalul Militar, care sa faca legatura intre Piata 700, ce va fi reconfigurata total, si actuala pietonala Marasesti.

“Cred ca ideea de a asigura o legatura pe sub Spitalul Militar cu zona Cetate este foarte buna. Voi cere arhitectilor care vor termina concursul de solutii pentru Piata 700 sa prinda si aceasta idee, pentru ca intentionez sa transformam si strada Sfantul Ioan in pietonala, ea urmand sa fie circulata doar de mijloacele de transport in comun”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul a subliniat ca proiectul va demara dupa terminarea pasajului Solventul, din partea de sud-vest a orasului, iar traficul in zona centrala va fi mult mai lejer, pana atunci urmand sa se construiasca si noi poduri peste Bega.

Pe de alta parte, Nicolae Robu a anuntat ca va demara in curand un concurs de solutii pentru valorificarea Pietei 700, care va trebui sa fie o emblema pentru oras si sa aiba o parcare supraetajata. “Este o viziune (…) ce pleaca de la ceea ce in urma cu peste zece ani a fost gandit ca dezvoltare urbana pentru zona respectiva. Cred ca acolo trebuie sa se construiasca ceva reprezentativ si sa se pastreze piata la demisol-parter. Mai sus, vom vedea ce spun arhitectii ca ar putea sa se faca. Dar nu e in regula sa iti ramana un teren atat de valoros doar cu o simpla piata cum este acum”, a explicat Robu.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.