POR: Peste 57 milioane de euro finantare nerambursabila pentru cladirile rezidentiale din Sud Muntenia

cladiri_rezidentiale.jpg

ADR Sud Muntenia a organizat un seminar de informare despre finantarile nerambursabile disponibile in cadrul apelului destinat cladirilor rezidentiale prin Prioritatea de investitii 3.1 „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor” – operatiunea 1 „Cladiri rezidentiale”.

Conform variantei finale a Ghidului solicitantului, prin Prioritatea de investitii 3.1 „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor” – operatiunea 1 „Cladiri rezidentale” din cadrul Axei prioritare 3 „Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon”, regiunea Sud Muntenia va avea o alocare financiara de peste 57 milioane de euro.

Aplicantii eligibili in cadrul acestei prioritati de investitii sunt unitatile administrativ-teritoriale din mediul urban, definite conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Solicitantul este cel care incheie un contract cu asociatia/asociatiile de proprietari pentru depunerea si derularea proiectelor. Valoarea minima eligibila pentru un proiect finantat in cadrul acestei prioritati este de 100.000 de euro, iar valoarea sa maxima nu poate depasi 5 milioane de euro. Obiectivul specific vizeaza cresterea eficientei energetice in cladirile rezidentiale.

Proiectele pot fi depuse continuu, in perioada 16 mai – 16 noiembrie, contractarea urmand a fi realizata in conformitate cu principiul „primul venit, primul servit”.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.