Primariile vor primi bani europeni pentru lucrarile de infrastructura

infrastructura.jpg

infrastructuraCu ajutorul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, primarii vor avea la dispozitie doua noi linii de finantare pentru modernizarea infrastructurii de baza la scara mica dar si protejarea patrimoniului cultural.

Prin sub-masura 7.2 se vor finanta lucrari de infrastructura rutiera de interes local, de alimentare cu apa sau canalizare. De asemenea, vor putea fi depuse proiecte privind infiintarea, modernizarea si dotarea gradinitelor, creselor si a infrastructurii de tip after-school, dar numai a celor din afara incintei scolilor din mediul rural, ca si extinderea si modernizarea institutiilor de invatamant secundar superior, filiera tehnologica cu profil resurse naturale si protectia mediului si a scolilor profesionale in domeniul agricol.

Prin sub-masura 7.6 se vor finanta investitiile asociate cu protejarea patrimoniului cultural. Astfel, se vor finanta restaurarea, conservarea si dotarea monumentelor istorice de clasa B, modernizarea drumurilor de acces spre acestea, restaurarea, conservarea si dotarea asezamintelor monahale de clasa B, ca si modernizarea, renovarea si dotarea caminelor culturale.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.