Primul DINO PARC din Romania cu finantare europeana

dino-parc.jpg

Judetul Brasov isi imbogateste gama de servicii turistice prin completarea ofertei de agrement cu un nou parc recreativ tematic. Prin semnarea contractului de finantare al proiectului “DINO PARC“, peste doi ani, turistii se vor distra, dar se vor si informa despre viata dinozaurilor de acum cateva milioane de ani.

Contractul de finantare a fost semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de catre reprezentantul beneficiarului si de catre directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru.

Proiectul, cu o valoare totala de 22,37 milioane lei, este finantat din bugetul Regiunii Centru alocat prin Domeniul major de interventie 5.2, care finanteaza crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice.

Proiectul “Dino Parc” ce va fi localizat la Rasnov, a fost depus de catre SC HCR SRL din Sfantu Gheorghe si solicita spre finantare nerambursabila suma de 16,60 milioane lei, la care beneficiarul va contribui cu 5,71 milioane lei pentru implementarea cu succes a proiectului.

Prin implementarea proiectului beneficiarul urmareste diversificarea sortimentala a produselor turistice si introducerea a 6 categorii de produse turistice noi. Parcul recreativ tematic va fi prevazut cu foisoare de observatie si studiu, amplasate in arbori dotate cu biblioteci in care vizitatorii vor gasi informatii despre creaturile preistorice.

Se vor realiza prezentari video, intr-o sala de cinema special amenajata si vor fi sustinute sedinte de laser-shooting cu tematica animalelor preistorice. Copiii se vor putea distra in locurile de joaca special amenajate, iar turistii vor putea sa se relaxeze urmarind spectacole cu momente din viata dinozaurilor.

Beneficiarul estimeaza ca va avea un numar de minim 200.000  de vizitatori, in primul an dupa finalizarea implementarii proiectului. Principalii clienti se estimeaza a fi din randurile elevilor de scoli primare de pe o raza de circa 200 kilometri.

Vizitatorii vor avea in cadrul parcului un traseu delimitat, pentru a vedea exponate la scara reala ale creaturilor istorice. Langa fiecare exponat vor exista panouri informative cu  numele, caracteristicile si perioada in care a trait  fiecare creatura preistorica.

Alte cinci proiecte depuse pe domeniul major de interventie 5.2, vor intra in contractare in perioada urmatoare, beneficiarii acestora urmand a primi finantare nerambursabila in valoare de peste 13 milioane euro.

Sursa: ADR Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.