Un startup din Targu Mures, primeste o investitie de 700.000 de euro din partea Catalyst Romania

SmartDreamers.jpg

Platforma de recrutare SmartDreamers, fondata de trei tineri din Targu Mures, a primit o investitie de 700.000 de euro din partea fondului local de private equity pentru crestere si venture capital, Catalyst Romania. Banii urmeaza sa fie investiti in extinderea regionala a companiei, cresterea echipei si promovare.

Startup-ul a fost fondat in 2014 de Adrian Cernat, Marius Huza si Mihai Ceusan, este utilizata, in prezent, de peste 2.000 de companii din Romania si Ungaria si are peste 100.000 de candidati in baza de date. In prima parte a acestui an SmartDreamers a inregistrat venituri de circa 100.000 de euro.

Cum functioneaza SmartDreamers

Platforma conecteaza companiile si candidatii prin strategii de marketing targetate, cu predilectie pe canalele de social media. Pe langa abordarea activa, aceasta strategie ajuta companiile in dezvoltarea brandului de angajator.

Anul trecut startup-ul a lansat aplicatia InRecruit un SaaS (Software as a Service)  dedicat oamenilor de recrutare din intreaga lume, dar in mod special reprezentantilor companiilor mici si mijlocii, spun reprezentantii companiei. Principalele functionalitati ale produsului sunt gestionarea CV-urilor online, adaugarea job-urilor pe mai multe platforme concomitent si personalizarea, crearea sau integrarea paginilor de cariere ale companiilor.

Acesta runda de investitii din partea Catalyst Romania vine dupa alte doua runde, primite din partea unor business angel locali. Anul trecut SmartDreamers a reusit sa atraga fonduri de circa 100.000 de euro prin realizarea unei sindicalizari a trei investitori, Malin-Iulian Stefanescu, Radu Atanasiu si Danu Temelie.  Cea de a doua runda de investitii a venit din partea aceleiasi sindicalizari si altor trei antreprenori: Mihai Guia, Cristian Lina si Octav Cobzareanu, in schimbul a 11% din actionariat si a constat tot in aproximativ 100.000 de euro. Iar acum a urmat investitia din partea Catalyst Romania, in valoare de 700.000 de euro.

Banii primiti de la fondul de private equity ar urma sa investiti in extinderea echipei, de la 12 angajati cati are SmartDreamers in prezent, la circa 20, pana la finele anului, in dezvlotarea produsului si afacerii pe pietele din Romania si Ungaria, precum si extinderea pe noi piete din Europa Centrala si de Est.

3TS Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Fondul a avut pana acum circa 10 milioane de euro, incepand cu 2013. Printre firmele in care a mai investit Catalyst Romania se numara: Vola.ro, Elefant.ro, VectorWatch, AvocatNet.ro, SmartBill, Marketizator. 123 ContacForm si alte IMM-urile din sectorul Tehnologie – Media – Telecom (TMT).

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.