Prin Programul Operațional Regional, Spitalul Județean Mehedinți a achiziționat aparatură performantă

radioterapie-2.jpg

Prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), Spitalul Județean Mehedinți a achiziționat aparatură performantă pentru dotarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

Astfel, săptămâna aceasta au fost livrate 24 de monitoare și două stații la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta-Turnu Severin. Aparatura va monitoriza funcțiile vitale ale pacienților diagnosticați cu COVID-19 care ajung pe secția ATI.

Ca urmare a unui efort de echipă realizat de specialiștii din cadrul AM POR – MLPDA, în mai puțin de o săptămână a fost modificat contractul de finanțare, iar, prin utilizarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă, a fost încheiat contractul de achiziție.

Este primul astfel de lot livrat de furnizori, din aparatura achiziționată prin fonduri europene, cu o valoare de peste 3 (trei) milioane de lei.

În următoarea perioadă vor ajunge la Spitalul Județean Mehedinți și aparate de ventilație, în completare față de cele achiziționate de unitatea spitalicească.

MLPDA, prin AM POR, îi îndeamnă pe toți beneficiarii care au contracte în derulare în cadrul Axei Prioritare 8 (Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale) să apeleze cu încredere la personalul AM POR pentru a identifica împreună soluții similare și rapide pentru cât mai multe proiecte, astfel încât să poată asigura tratament adecvat pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.