Prinde contur prima veritabila filiera in stil occidental a lactatelor romanesti

structural.jpgIn data de marti, 23 februarie 2009, in cadrul Forumului Industriei
Bunurilor de Larg Consum
– plasat sub genericul "Reforma si Relansare –
Romania 2010" (World Trade Center Bucuresti, sala New York), multumita
initiativei si eforturilor de facilitare si sprijin ale Knowlegde
Management Institute
– sucursala Romania privind o revitalizare
substantiala a sectorului autohton al productiei si distributiei
laptelui pe plan national, dar utilizand din plin experienta UE in
domeniu si, indeosebi, oportunitatea Fondurilor Europene, informam ca
va avea loc ceremonia oficiala de semenare a unui important Acord de
Cooperare intre Consorzio Latte Pecorino Romano – Italia  (Consortiul
de producere si distribuire a laptelui de oaie si de capra) si ANCA
(Agentia Nationala de Consultanta Agricola).


Acest acord conduce la formarea in Romania a unui important Consortiu de Stimulare a Dezvoltarii Sectorului de Crestere si Exploatare a Ovinelor si Caprinelor.


La acest eveniment vor participa: Presedintele Consorzio Latte – Italia, Dl Toto MELLONE, Secretarul de Stat din Ministerul Agriculturii, Dl Adrian RADULESCU, Secretarul de Stat din Ministerul Economiei – Dna Rodica PARCALABESCU, deputati, reprezentantii altor ministere si agentii guvernamentale cu responsabilitati in domeniu, precum si Presedintele Patronatului Romalimenta, Dl Sorin MINEA, Presedintele Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara, Dl Dragos FRUMOSU si Presedintele Knowledge Management Institute – Romania, Dl Octavian SERBAN.

Se au in vedere, in acest context, formarea unei filiere a laptelui in functie de zona de productie si elaborarea unor marci de produse traditionale regionale, susceptibile de succes pentru export, in noi conditii de cercetare, marketing si promovare profesionaliste. Calea de urmat va fi strans legata de introducerea si eficienta folosire a bunelor practici ale specialistilor din Regiunea Sardinia, inclusiv cea referitoare la atragerea fondurilor comunitare nerambursabile pentru realizarea obiectivelor mai sus mentionate.

Mentionam ca participarea Presedintelui Consorzio Latte Pecorino Romano la lucrarile forumului de la Bucuresti al ramurilor industriei alimentare are loc in contextul mai larg al unei misiuni de informare si transfer de expertiza ce include in delegatie, de asemenea, pe liderii CRENOS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud – Italia), profesori universitari ai Universitatii Cagliari si Universitatii Sassari din regiunea Sardinia si ai Retelei internationale OpenMED (Grupul de Cooperare si Dezvoltare in Bazinul Marii Mediteraneene), finantata direct de Comisia Europeana, prin persoana fondatorului acesteia, consultantul Emanuele CABRAS. 

Aceeasi delegatie va impartasi din experienta si intentiile de cooperare europeana cu parteneri romani in cadrul celei de-a doua zile din cadrul proiectului SCOALA BANILOR EUROPENI, organizata sub egida Platformei "EU-RO Clearing Funds" in 25-26 februarie 2010 in Capitala, prin parteneriatul dintre EUROLINK-House of Europe (HouseofEurope.ro) si Knowledge Management Institute – Romania (Knomacons.ro).

Evenimentul se bucura de amabilul sprijin al Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP-Guvernul Romaniei, precum si al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

Detalii suplimentare asupra invitatilor, agendei de lucru si conditiilor de participare sunt disponibile pe site-ul www.StructuralFunds.ro.

Amintim ca Partenerii Media ai reuniunii sunt: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – "EU-RO Clearing Funds".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.