Probleme cu inscrierea proiectelor pe sub-masura 6.4, prin PNDR 2014-2020

baza-date-preturi.jpg

afir-achizitiiMai multi solicitanti de fonduri pe agricultura, mai exact sub-masura 6.4 Sprijin pentru investitii in crearea si dezvoltarea de activitati non‐agricole, prin PNDR 2014-2020, se plang de faptul ca sistemul de inscriere pe site a proiectelor nu functioneaza asa cum ar trebui.

Solicitantii care au dorit sa isi inscrie proiectele zilele trecute pe site-ul AFIR, au observat ca sistemul a fost blocat si ca, dupa o perioada, singurul browser care mergea a fost Internet Explorer (care este folosit extrem de putin de utlizatorii romani). De pe orice alt browser a fost practic imposibila autentificarea sau incarcarea vreunui document. In ghid nu se mentioneaza faptul ca autentificarea se face doar de pe acest browser.

Cei de la AFIR au fost contactati telefonic si singurul lor raspuns a fost sa se faca o sesizare in scris (acestia au recunoscut faptul ca mai sunt si alte sesizari).

Solicitantii de fonduri au trimis si sesizari scrise prin email, insa nu s-a primit niciun raspuns.

Din pacate, insa, atunci cand beneficiarii de fonduri au intrat din nou pe server, folosind browser-ul Internet Explorer au constatat, cu stupoare, faptul ca bugetul pentru aceasta sub-masura a fost declarat epuizat. Reprezentantii AFIR nu au anuntat oficial, nici pana acum, ca banii s-au terminat.

Din pacate, sistemul informatic folosit de AFIR este unul vulnerabil, si nu asigura transparenta si sanse egale pentru cei care doresc sa acceseze acest bani europeni.

UPDATE! Reprezentantii AFIR au anuntat oficial astazi ca mai sunt doar 27.900 euro disponibili pentru aceasta sub-masura.

9 thoughts on “Probleme cu inscrierea proiectelor pe sub-masura 6.4, prin PNDR 2014-2020”

 1. vasile spune:

  Felicitari “Finantare.ro” pentru aceasta stire! Tocmai le-ati demontat cartitelor din AFIR, o incercare de “ghidusie” ca la proiectele de minimis de acum 3-4 ani!
  Invocand suprasolicitarea sistemului IT, si-au creat de fapt, timpul necesar aranjarii ploilor, pentru ultimii bani din bugetul alocat masurii 6.4. Altfel, cum se poate justifica faptul ca de la ora 14, nu a mai raspuns nimeni la telefon, cand cineva este platit sa supravegheze incarcarea electronica a cererilor si a dosarelor proiectelor, si sa ajute cu explicatii si interventii tehnice la nevoie, la solicitarea celor care depun proiecte?
  Sunt multe de spus, inclusiv despre legaturile lor cu cei de la mediu si Min Turismului, care intarzie intentionat eliberarea avizelor, etc. Ar mai trebui ” scuturat pomul” de putregaiuri.

  1. Finantare.ro spune:

   Multumim mult pentru apreciere!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

 2. florin spune:

  ieri seara s-au terminat, dimineata s-au suplimentat cu inca 5.000.000 euro si in 2 ore s-au terminat iar… cum scade suma? la fiecare proiect depus scade 200.000 fara sa fie evaluat?

 3. corina spune:

  pai de mai multe zile se declarase epuizat – ati avut chiar un material cu aceasta stire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.