80 de milioane de lei vor fi deblocati pentru solicitantii de MINIMIS ai HG 274/2013

finanzierung.png

bani-investitiiIn sfarsit, vesti bune pentru solicitantii Schemei de mininis – HG nr.274/2013! Astfel, firmele care au facut deja cheltuieli in baza acestei scheme de ajutor, vor primi de la Guvern, prin rectificare bugetara, suma de 80 de milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat pe site aceasta modificare:

In bugetul Ministerului Energiei Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri la capitolul <<Actiuni generale, economice, comerciale si de munca>>, titlul 55 <<Alte transferuri>> suma de 80.000 mii lei se utilizeaza pentru asigurarea sumelor restante solicitate de beneficiari in baza acordurilor de finantare incheiate conform Hotararii Guvernului nr.274/2013 privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii, avand ca obiectiv acordarea de ajutoare de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii“.

Suma initiala dorita de antreprenori, si pe care autoritatile o promisesera in 2014, a fost de 250 de milioane de lei. Astfel, se vor primi doar 80 de milioane de lei, care vor fi dsitribuiti catre firmele care au facut deja cheltuielile pentru realizarea de investitii.

Sursa: Grupul de solicitanti minimis HG 274

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.