Procedura Start-Up Nation 2018, publicata in Monitorul Oficial: drone, x-body, corturi de evenimente, printre cheltuielile eligibile

Start-upNation_0.jpg

In Monitorul Oficial de joi, 20 decembrie 2018, a fost publicata procedura de implementare a schemei de minimis Start-Up Nation 2018, prin care statul spune ca va oferi noi fonduri nerambursabile de cate 200.000 de lei (43.000 euro) unor firme private.

Procedura Start-Up Nation 2018-2019 este aprobata prin Ordonul ministrului pentru Mediul de Afaceri, nr. 1.854/ 18 decembrie 2018, publicat in Monitorul Oficial nr. 1080 bis din data de 20 decembrie 2018.

Ca noutate fata de editia 2017 a programului, vor avea punctaj suplimentar pentru achizitia de echipamente tehnologice si firmele care vor cumpara mijloace fixe si obiecte de inventar pentru locurile de joaca si sali de sport, fitness, x-body (aparate de stimulare a musculaturii cu electrosocuri) si de forta, drone, terenuri artificiale pentru sport.

De asemenea, la achizitionarea de spatii de lucru, spatii de productie si spatii pentru prestari servicii si comert, valoarea activului ce urmeaza a fi achizitionat in cadrul programului se va face pe baza unei evaluari al unui expert evaluator ANEVAR. Exceptie de la obligatia evaluarii ANEVAR vor face spatiile mobile de lucru/ productie / prestari servicii / comert.

In categoria spatii care pot fi achizitionate in program intra si corturile pentru organizarea de evenimente si baloanele presostatice. Pentru aceste cheltuieli NU este necesar raport ANEVAR.

Alocatia financiara nerambursabila, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societatile neplatitoare) aferente proiectului. Bugetul total al programului, in noua editie, va fi de 2 miliarde de lei (circa 430 de milioane de euro), care trebuie asigurati prin bugetul de stat, bani care ar urma sa se imparta la maximum 10.000 de firme mici si mijlocii, conform procedurii de implementare a programului.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.