POR: 200.000 de euro pentru microintreprinderi in mediul urban

finantare-microintreprinderi.jpg

investitii1Apelul destinat investitiilor pentru dezvoltarea microintreprinderilor finantat prin Programul Operational Regional (POR) urmeaza a fi lansat in primul trimestru al anului 2016.

Beneficiari eligibili: microintreprinderi, cu o vechime de functionare de minim un an, infiintate cel mai tarziu la 1.01.2015, care au inregistrat profit la 31.12.2015. Investitiile in regiunea Bucuresti Ilfov nu vor fi finantate prin aceasta oportunitate.

Se finanteaza:
•    Construirea, modernizarea si extinderea spatiului de productie / prestare servicii;
•    Achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, de natura mijloacelor fixe;
•    Achizitionarea de instalatii si echipamente specifice in scopul obtinerii unei economii de energie, precum si sisteme care utilizeaza surse regenerabile / alternative de energie pentru eficientizarea activitatilor pentru care se solicita finantarea (maxim 15% din valoarea eligibila a proiectului);
•    Investitii in active necorporale: brevete, licente, marci comerciale, programe informatice, alte drepturi si active similare;
•    Investitii pentru realizarea de website-uri pentru prezentarea activitatii si produselor proprii si / sau instrumente de comercializare on-line;
•    Servicii de consultanta / asistenta legate de proiect (in limita a 7% din valoarea eligibila).

Valoarea eligibila a proiectului: intre 25.000 euro – 200.000 euro.

Rata finantarii nerambursabile: 100% din valoarea eligibila a proiectului.

Sursa: VAPRO

23 thoughts on “POR: 200.000 de euro pentru microintreprinderi in mediul urban”

 1. Horghidan spune:

  Buna ziua,cum pot accesa fonduri pentru o curățătorie de haine , croitorie ,mulțumesc ,.

 2. Constantin spune:

  Buna ziua ,pentru a infinta o mica firma cu vreo 8 sau10 angajati. Pentru fabricare de mobilier de bucatarie industriala sau diferterite componente pentru dotari baruri restaurante etc,tot felul de mobilier de inox , fabricare la masura. Ceruta, sau formatul bucatariei .
  Am 46 de ani si o experienta de 15 ani in domeniu ,de fabricarea mobiler hostelero,,,locuiesc in Palma de Malorca,,,, as vrea sa stiu daca as avea vreo sansa sa pot dezvolta aceasta specializare in romania,, Va multumesc,,
  CONSTANTIN

  1. Csaba spune:

   Buna avem un teren in mediu urban mam interesat sa construiesc o pensiune dar numai agrupensiune se poate e adevarat

 3. dorulet stancu spune:

  Buna dimineata, ma intreseaza daca se pot accesa ceva fonduri pentru infiintare agentie de turism. Practic este start up, deci nu exista istoric. Daca se poate, unde este mai bine in mediul rural sau urban. Tin sa mentionez ca posed si un nr de 74 stupi ca am vrut sa iau fonduri in 2014 pe masura 112, dar a picat masura asa ca m-am lasat pagubas. Stupii sunt pe terenul buniciilor in mediu rural iar eu locuiesc in mediu urban.
  Multumesc anticipat!

 4. Florin spune:

  Buna ziua. Este eligibila înființarea unui after school in mediul urban ,chiar daca firma ar fi nou infiintata? Multumesc

 5. VIOREL MURESAN spune:

  Buna ziua .Detin un SRL din anul 1991 , inregistrand profit la 31/12/2015 ,domeniul principal de activitate este COMERT cu AMANUNTUL ( MAGAZIN ABC ).Recent am cumparat un teren in suprafata de 20 ARI (pe persoana fizica ) in zona urbana a orasului BAIA SPRIE (MARAMURES),la nevoie la-s aduce ca aport propiu la capitalul firmei ,as dori sa aflu informatii privind construirea unei PENSIUNI pe baza FONDURILOR EU.nerambursabile.Daca sant momenta masuri active de finantare si in ce perioada se pooate depune cerere de solicitare de finantare si aproximativ in cat timp afli rezultatul cereri de la depunere daca sa aprobat s-au nu.Va multumesc anticipat pt. raspunsul la intrebarea mea.Va doresc succes si sa puteti sprijini cati mai multi intreprinzatori romani in initiativele lor.BAFTA……….

  1. Buna ziua!.
   Puteti investi in spatii de cazare/servicii hoteliere pe CAEN 5510, 5520, 5590, cu finantare prin POR.
   Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie.
   Echipa Matros Solutions
   matrossolutions.ro

 6. bianca spune:

  Buna ziua
  Am un spatiu in zona rurala si as vrea sa accesez fonduri pentru un laborator de cofetarie – productie si comercializare. Ce program pot accesa, care sunt conditiile si care este termenul limita de depunere al proiectului. Multumesc!

  1. Program PNDR 6.2 sau 6.4. Trebuie sa aveti personalitate juridica la data depunerii cererii de finanțare. Obtineti punctaj maxim daca aveti deja derulata activitatea 3 ani fiscali.
   Inca nu s-a lansat programul. Daca doriti o prescorare va rog sa ne contactati. la adresa/telefonul de pe adresa matrossolutions.ro

  2. Program PNDR 6.2 sau 6.4. Trebuie sa aveti personalitate juridica la data depunerii cererii de finanțare. Obtineti punctaj maxim daca aveti deja derulata activitatea 3 ani fiscali.
   Inca nu s-a lansat programul. Daca doriti o prescorare/consiliere (este gratuita) va rog sa ne contactati la adresa/telefonul afisat la adresa http://www.matrossolutions.ro

 7. DINU MARILENA spune:

  Buna ziua
  Locuind in mediul urban, pot accesa fonduri pentru extinderea unei constructii si folosirea acesteia ca spatiu de cazare, respectiv servicii hoteliere? In caz afirmativ, ce programe trebuiesc accesate? Multumesc

  1. Buna ziua!.
   Puteti investi in spatii de cazare/servicii hoteliere pe CAEN 5510, 5520, 5590, cu finantare prin POR.
   Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie.
   Echipa Matros Solutions
   matrossolutions.ro

 8. Florin spune:

  Buna seara!

  Vreau sa deschis o asociatie, iar asociatia conform legii are dreptul de a infiinta un SRL.

  1. Pot accesa fonduri europene pentru infiintarea unei agentii de turism sau amplasarea unor casute pe un teren in vederea cazarii (gen agroturism, doar ca nu va fi o pensiune, ci mai multe casute), pe asociatie sau trebuie pe SRL-ul deschis de asociatie? (finantare proprie 2% prin asociatie, iar prin SRL 20% – nu stiu daca mai sunt valabile procentele)

  2. Pot primi finantare din alte programe si pentru cei 2% sau 20%, in functie de forma juridica pe care pot infiinta agentia de turism / agroturism? Si daca da, va rog sa imi dati cateva exemple!

  3. Doresc ca asociatia + SRL sa le infiintez dupa aprobarea finantarii! Se poate asa sau trebuie sa fiu infiintat in momentul depunerii proiectului de finantare?

  Va multumesc!

  1. Buna ziua,
   1. Consultati lista codurilor caen eligibile din anexa ghidului! Trebuie sa va hotarati ce vreti sa faceti, respectiv agentie de turism sau servicii cazare- agroturismul se finanteaza prin PNDR 2014-2020, nu prin POR.
   2. Finantare prin alte programe pentru a acoperi cofinantarea nu e eligibil, o sa aveti multe probleme daca faceti asa ceva.
   3. Beneficiarii eligibili sunt doar SRL-urile care sunt infiintate la data depunerii cererii de finantare (cel putin pana in momentul de fata cf Ghid Cond. Specifice) obtineti punctaj suplimentar in cazul in care aveti 12-24-36 luni in unele conditii.
   Pt mai multe detalii va stam la dispozitie.
   Echipa matrossolutions.ro

 9. tabacu andreea spune:

  Buna ziua
  Detin o firma de productie publicitara in mediul urban si as dori sa achizitionez utilaje sa extind afacerea. Ce conditi trebuie sa indeplinesc pentru a accesa fonduri prin programul POR? Firma e deschisa in 2013 si are profit la 31.12.2015.
  Andreea Tabacu 0752865087

  1. Un angajat cu norma intreaga pe ultimul exercitiu financiar. Conditia insa s-ar putea modifica in ghidul final. in rest sunteti eligibila

 10. Laszlo Dumitru Alexandru spune:

  Buna ziua! Suntem o firma de prestari servicii in organizarea evenimentelor cu un an de functionare in domeniul organizari de evenimente as dori sa stiu daca am putea accesa fondurile pentru microintrebinderea nostra si cam ce conditi trebuie aplicat pentru pornirea acestor fonduri pentru microinterbrinderea nostra! Va multumesc mult pentru intelege!

  1. Un angajat cu norma intreaga pe ultimul exercitiu financiar. Conditia insa s-ar putea modifica in ghidul final. sa fiti pe 0 sau pe profit la 31.12. clasa caen pe care se aplica sa fie activa la data depunerii aplicatiei si eligibila prin proiect.

 11. SC PRO CAR SPEEDY SRL spune:

  Suntem o firma de prestări servicii in asistenta Rutiera remorcare pe șosele .Putem accesa fonduri pentru a construi un Centru de asistenta Rutiera? Servicii 24h din 24 service inclusiv camere de odihna pt cei care au probleme tehnice pana la remedierea defecțiunile?

 12. *Am elaborat un proect in domeniul AGROTURISMULUI/AGROZOOTEHNIE(fizica-cuantica;medicina),mai multe detalii in baza de date informationala sub semnatura electronica pe numele meu subsemnatul.Precizez faptul ca sunt luat in evidenta de catre A.N.A.F./O.N.R.C./O.R.D.A./O.S.I.M.
  *SUNT DIN LOC.TG-JIU/JUD.GORJ/STR.ECATERINA TEODOROIU/NR.453/ROMANIA/TEL.0767292108

 13. ioan spune:

  Buna,pentru o pensiune agroturistica in spatiu rural sunt ceva fonduri alocate pt asa ceva?

  1. Pentru pensiune agroturistica se acceseaza PNDR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.