Productia de tigari electronice a inregistrat o mare finantare in ultimii ani

te20.ro_.jpg

te20.roTehnologia avanseaza pe zi ce trece. Apar noi dispozitive care ne fac viata mai usoara. Pana si in cazul fumatului a aparut un dispozitiv numit tigara electronica. Aceasta inlocuieste tutunul cu un lichid vegetal care contine nicotina, apa si alte cateva substante. Acest dispozitiv reprezinta una dintre marile inovatii tehnologice cu cea mai mare finantare din ultimul deceniu. Primul prototip de tigara electronica a fost prezentat la o expozitie in 2003. Multi au fost sceptici in ceea ce priveste viitorul ei. Anul urmator a intrat in productie. Aceasta s-a bucurat de un real succes in China. China este si tara unde gasim cei mai multi fumatori. Incetul cu incetul a intrat si pe piata din Europa si SUA.

Astazi, intalnim fumatori de tigara electronica la tot pasul. Interesul fata de acest dispozitiv este in crestere. Tarile cu cei mai multi fumatori sunt cele sarace sau cele in curs de dezvoltare. Aici tigara electronica prinde cel mai mult la public. Principalul motiv este costul scazut de intretinere al acesteia. Al doilea motiv este faptul ca este mult mai sanatoasa. Nu contine substante toxice, nu miroase in exterior si poti sa fumezi oriunde.

Recent si producatorii de tutun isi indreapta atentia care fumatul electronic. O companie de profil din Statele Unite chiar a cumparat un renumit producator de tigari electronice. Prin acest lucru se intelege ca in viitor, se vor produce tigari electronice chiar de cei care produc acum tigari din tutun.

Afacerile cu tigari electronice s-au dezvoltat foarte mult in ultima vreme. Exista magazine online si magazine fizice. In fiecare oras important exista cel putin un magazin de profil. Interesul manifestat de fumatori fata de acest produs este si el in crestere. Metoda lasarii de fumat cu tigara electronica este cea mai de succes dintre toate metodele cunoscute.

Au inceput sa se faca studii referitoare la tigara electronica. Daca la inceput consumatorii erau sceptici in ceea ce priveste acest produs, astazi, ultimele studii aparute elimina orice urme de indoiala. Acest produs nu este toxic, poate fi utilizat oriunde si nu pune sanatatea fumatorului in pericol.

Tigara electronica este un dispozitiv simplu de folosit. Este alcatuita dintr-o baterie si un vaporizator. Bateria se incarca exact ca cea de la un telefon mobil. Vaporizatorul este componentul care transforma lichidul in abur. Vaporizatoarele le intalnim sub diverse denumiri: atomizoare, giantomizoare, cartomizoare, clearomizoare etc., in functie de model.

Principalul consumabil in fumatul electronic este lichidul. Acesta are in compozitie glicerina, apa distilata, nicotina si aromatizant alimentar. Acest lichid este verificat inainte de a fi pus pe piata. Testarea lichidului are loc in laboratoarele producatorilor, dar si in tarile unde acesta este comercializat.

Tigara electronica are o imagine foarte proasta datorita presei. Presa din tara noastra a criticat acest produs ori de cate ori a avut ocazia. Fara sa se tina cont de studii si de parerea consumatorilor, au aparut tot felul de articole in care critica si discrediteaza acest produs. Interesant este faptul ca aceste critici nu vin din partea utilizatorilor de tigari electronice. Cea mai mare parte a fumatorilor sunt incantati de tigara electronica si o recomanda apropiatilor.

Desi duc o lupta apriga impotriva fumatului de tutun, autoritatile nu promoveaza tigara electronica ca o alternativa. Acestea sunt multumite cu impozitarea excesiva a produselor din tutun. Mai mult, motoarele de cautare si site-urile de socializare interzic reclama la tigarile electronice. Insa, tigara electronica isi face singura reclama. Dovada sunt milioanele de fumatori care s-au lasat de fumat cu ea. Utilizand o tigara electronica, te poti bucura cu adevarat de placerea fumatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.