Profesori universitari: Scrisoare deschisa pentru aplicarea noului Cod Fiscal

scrisoare.jpg

scrisoareCadre universitare, antreprenori si economisti au transmis o scrisoare deschisa adresata presedintelui Klaus Iohannis, in care cer aplicarea noului Cod Fiscal, respectiv a masurilor de relaxare fiscala, considerand ca este o sansa care nu trebuie ratata.

Printre semnatarii scrisorii se numara profesori universitari precum Bogdan Glavan – Universitatea Romano-Americana, Cristian Paun si Costea Munteanu – Academia de Studii Economice, Vlad Muresan – Universitatea Babes-Bolyai; economisti (Florin Citu, Claudiu Nasui, Ovidiu Neacsu, Adrian Mitroi – analist economic) si antreprenori (Octavian Badescu – Sameday Courier, Decebal Popescu – Cartrans Romania, Victor Dragomirescu – Romanian Software).

Credem in importanta scaderii taxelor, a simplificarii fiscale si a reducerii birocratiei. intre taxe mari, coruptie si evaziune fiscala exista o relatie directa. Fara indoiala ca noul Cod Fiscal nu este perfect. insa reducerea taxelor este un lucru bun in sine, de aceea se cuvine sa fie sustinuta neconditionat, indiferent de culoarea politica a Guvernului care a initiat-o. Ideea ca reducerile de taxe pot periclita stabilitatea financiara a tarii este, stricto sensu, un truism: orice relaxare fiscala poate micsora incasarile bugetare, dar acest efect nu constituie un motiv pentru respingerea ei“, se mai arata in document.

Mai multe detalii: www.mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.