Profesorul de antreprenoriat Florin Anghel: Romania Start-Up Nation – sperante naruite?

antreprenori.jpg

Romania Start-Up Nation e un program guvernamental prin care se doreste finantarea a 10.000 de companii noi. Cu toate acestea, unele prevederi sunt ingrijoratoare.

Revin cu cateva ganduri legate de acest program ambitios, dar care risca sa transforme intr-un esec de proportii din cauza implementarii defectuoase. Programul, destul de asteptat de antreprenorii din Romania, a debutat cu o ordonanta scapata pe surse si care prevedea niste lucruri halucinante (achizitionarea de spatii comerciale) si a ajuns, insa, intr-o forma rezonabila la aprobare. Banuiesc aici interventia ministrului de atunci, Florin Jianu, de altfel si cel care a avut initiativa acestui program. Am simtit atunci conflictul intre o viziune si, pana la urma, o vointa politica, si functionarii din ministere si alte autoritati ale statului.

Cred ca majoritatea problemelor din acest program sunt nascute din aceasta perceptie a functionarilor statului ca antreprenorii sunt persoane lipsite de scrupule, gata sa incalce regulile, orientate catre un castig pe termen scurt. De altfel nu poate decat sa ma amuze efortul acestor functionari de a le dicta antreprenorilor pe ce sa cheltuie banii si vedem in prezentarile publice atitudine de genul ”fie, va lasam eligibil si mobilierul”, desi lista cheltuielilor interzise nu are nici o justificare legala.

Mai multe detalii pe www.:start-up.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.