Programul comun de cooperare romano-cipriot in domeniul cercetarii si dezvoltarii

Introducere

In baza Protocolului de cooperare intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Cipru in domeniul cercetarii si dezvoltarii semnat la Bucuresti la data de 13 martie 2007, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica din Romania si Fundatia de Promovare a Cercetarii din Republica Cipru lanseaza un Program comun de cooperare in domeniul cercetarii.

Solicitanti eligibili

In aceasta categorie intra: institute de invatamant superior, centre de cercetare, intreprinderi, organizatii publice si private cu activitati de cercetare – dezvoltare din cele doua state sa depuna propuneri comune de cercetare.

Activitati eligibile

Principalul scop al Programului va fi implementarea de proiecte stiintifice si tehnologice comune, inclusiv schimburi de rezultate ale cercetarii precum si schimburi de oameni de stiinta, cercetatori si experti tehnici.

Programul poate include de asemenea organizarea si participarea la intruniri, conferinte, simpozioane si workshop-uri. Acestea pot include finantarea vizitelor pe termen scurt (pana la 3 luni) ale cercetatorilor tineri (pana in 35 ani) in institute de cercetare, laboratoare si intreprinderi din tara cu care se coopereaza cu scopul de a invata tehnici noi si de a participa la activitatile de cercetare.

Programul va acoperi toate domeniile stiintifice. Cu scopul de a realiza statistici propunerile vor fi incluse in una din urmatoarele categorii: mediu/energie, sanatate/biotehnologii, stiinte umaniste, tehnologii, tehnologiile informatiei si comunicatiilor.

Conditii de finantare

Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica din Romania si Fundatia de Promovare a Cercetarii din Republica Cipru vor finanta Programul comun romano-cipriot de cooperare cu pana la 200.000 euro fiecare pentru intreaga durata a Programului si propunerile selectate cu pana la 15.000 euro fiecare, per proiect, pentru intreaga durata a fiecarui proiect.

Proiectele de cercetare propuse pot sa aiba o durata de pana la 2 ani incepand cu luna Noiembrie 2007.

Un coordonator stiintific poate depune maxim doua propuneri de proiect in cadrul prezentului apel. Cu toate acestea, numai o singura propunere cu acelasi coordonator stiintific poate fi aprobata pentru finantare.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea propunerilor va fi 15 iunie 2007.

Finantator: Fundatia de Promovare a Cercetarii din Republica Cipru | Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
Sursa: Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.