Concurs pentru Proiecte de Promovare a Parteneriatelor pe trilaterala Moldova – Ucraina – Romania, editia a treia

Introducere

Scopul acestei competitii consta in stimularea ideilor si eforturilor organizatiilor societatii civile din Moldova, Ucraina si Romania in vederea stabilirii si consolidarii componentelor unei societati deschise democratice si, in acelasi timp, incetatenirii principiilor de dezvoltare durabila in regiune din perspectiva Politicii Europene de Vecinatate (PEV).

Solicitanti eligibili

Sunt eligibili: ONG-urile, autoritatile locale, centrele de analiza si cercetare, institutiile educationale si media etc.

Activitati eligibile

Vor fi sprijinite propunerile de proiect care vizeaza schimbul de experienta internationala in promovarea valorilor democratice, inovatiilor sociale si activitatilor publice, incluzand regiunile transfrontaliere.

Propunerile de proiect vor fi elaborate impreuna cu partenerii din Ucraina si Moldova ca initiative cu impact de lunga durata, implementate in Romania, dar si in Moldova si Ucraina, avand forma unor intruniri de lucru, seminare, mese rotunde, vizite de studiu, ateliere, dezbateri etc. Programul East-East: Partnership Beyond Borders va acoperi cheltuielile necesare pentru realizarea proiectului (costuri eligibile), impartind resursele financiare intre partenerii proiectului.

Domeniile prioritare:

 • Sprijinirea reformelor nationale prin eforturile de integrare europeana si monitorizarea proceselor publice in regiune: implementarea planurilor de actiune, probleme de securitate regionala, monitorizarea respectarii drepturilor omului, transparenta frontierelor etc;
 • Oportunitati si provocari ale cooperarii regionale in contextul accederii Romaniei la UE in vederea incurajarii transferului de experienta si de studiere a lectiilor invatate;
 • Consolidarea parteneriatelor dintre ONG-uri si autoritatile locale prin desfasurarea activitatilor inter- si intra-sectoriale (parteneriatul public/privat, participarea cetatenilor la luarea de decizii, bunele practici in solutionarea problemelor locale, transparenta in afacerile locale, asigurarea dezvoltarii comunitare in mediul rural, consolidarea capacitatilor comunitatilor locale in vederea participarii in programele de vecinatate ale UE etc.);
 • Abordarea perspectivelor integrarii europene si euro-atlantice in bazinul Marii Negre prin facilitarea colaborarii si dialogului public in regiune, orientat spre solutionarea problemelor regionale care tin de securitate, migratie, drepturile minoritatilor nationale, ecologie etc. (este recomandabila implicarea participantilor din alte tari din bazinul Marii Negre).

Programul NU va sprijini propunerile de proiect care vizeaza organizarea de:

 • congrese si conferinte internationale stiintifice de anvergura;
  intruniri de retele;
 • proiecte individuale de cercetare;
 • evenimente/aniversari culturale, expozitii etc.;
 • traducere sau editare de carte;
 • sprijinirea institutionala a organizatiilor sau dezvoltarea infrastructurii, procurarea de echipament;
 • activitati comerciale ce urmaresc obtinerea de profit.

Conditii de finantare

Bugetul pentru competitie este deschis.

Concursul va avea doua etape: in prima etapa candidatii vor prezenta conceptele de proiect, iar in a doua etapa solicitantii selectati vor elabora proiectul complet. Organizatia-partener de baza (lider al consortiului), nominalizata de catre parteneri, va prezenta conceptul proiectului la sediul fundatiei din tara lor.

Conceptul de proiect nu va depasi 2 pagini (formatul Times New Roman, marimea caracterelor 12) si va include informatii succinte despre:

 • Ideea proiectului (scopul si obiectivele; necesitatea proiectului);
 • Principalii parteneri ai proiectului (inclusiv datele de contact) si grupul tinta;
 • Planul de activitate al proiectului (calendarul evenimentelor);
 • Impactul si rezultatele asteptate.
Termene limita

Data-limita de prezentare a conceptelor de proiect in cadrul concursului este
22 iunie 2007.

Conceptele de proiect depuse vor fi examinate si aprobate de catre Consiliile de experti ale Programului East-East ale fundatiilor participante (Fundatia Soros-Moldova, International Renaissance Foundation Kiev si Fundatia Soros Romania), apoi solicitantii selectati vor pregati proiectul final pana in septembrie 2007. Numai dupa ce propunerile de proiect vor fi aprobate de catre Consiliile de experti ale programului din cadrul celor trei Fundatii, ele vor fi prezentate la Open Society Institute din Londra pentru o decizie finala.

Finantator: Fundatia Soros
Sursa: Fundatia Soros
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.