MEDIA 2007: Masuri de sprijin pentru promovare si acces la targuri – festivaluri audiovizuale. Apel pentru propuneri de proiecte

Obiectivele programului

Printre obiectivele acestui program se afla facilitarea si incurajarea promovarii si circulatiei operelor audiovizuale si cinematografice europene in cadrul manifestarilor comerciale, targurilor profesionale si festivalurilor audiovizuale in Europa si in lume, in masura in care aceste evenimente pot juca un rol important in promovarea operelor europene si in crearea unei retele de profesionisti.

Programul MEDIA incurajeaza acele festivaluri audivizuale europene ce au loc in statele participante in Programul MEDIA care:

  • se concentreaza in principal asupra creatiilor europene, creatii din tari cu o capacitate de productie audiovizuala scazuta;
  • sa asigure prezenta unui public tanar;
  • sa organizeze initiative de educare prin media in cooperare stransa cu scoli si alte insitutii;
  • sa demonstreze o dezvoltare realista, concreta si strategica in termeni artistici, organizationali si financiari.

Solicitanti eligibili

Prezentul apel se adreseaza organismelor europene stabilite in una din tarile urmatoare si detinute in majoritate de catre cetateni provenind din una din tarile urmatoare: tarile membre ale Uniunii Europene, ale Spatiului Economic European participand in programul MEDIA 2007 (Islanda, Lichtenstein, Norvegia) si Elvetia.

Astfel de organisme europene trebuie sa organizeze festivaluri audiovizuale ale caror actiuni contribuie la obiectivele mentionate si al caror program contine minimum 70 % de opere europene provenind din minimum 10 tari participante in programul MEDIA.

Activitati eligibile

Doar solicitantii inscrisi de organizatii eligibile care organizeaza festivaluri audiovizuale in tarile participante in Programul MEDIA vor fi acceptati.
Prin festival audiovizual se intelege: eveniment ce prezinta creatii audiovizuale autentice ( filme de lung sau scurt metraj), documentare, filme de animatie in toate formatele incluziv new media.
Acest program se adreseava doar acelor festivaluri care dedica 70% din festival filmelor europene.

Conditii de finantare

Prezentul apel pentru propuneri se refera doar la proiectele cu data de incepere intre 1 mai 2008 si 30 aprilie 2009. Bugetul maxim disponibil pentru prezentul apel pentru propuneri se ridica la 2 500 000 Eur.

Termene limita

Datele limita pentru depunerea propunerilor sunt:

  • 15 octombrie 2007 – pentru proiectele care incep in perioada 1 mai 2008-31 octombrie 2008;
  • 30 aprilie 2008 – pentru proiectele care incep in perioada 1 noiembrie 2008-30 aprilie 2009.
Finantator:
Sursa: Europa.eu
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.