Resurse pentru viabilitate

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Asociatia pentru Relatii Comunitare a lansat Fondul Resurse pentru Viabilitate un program de finantare care se adreseaza organizatiilor non profit care vor sa-si perfectioneze activitatea de atragere de fonduri din comunitate.

Solicitanti eligibili

Acest program vizeaza ONG-urile din Romania.

Activitati eligibile

Programul finanteaza:

  • Aplicarea unor metode noi pentru organizatie de atragere de fonduri din comunitate;
  • Diversificarea bazei de donatori – diverse acþiuni de selecþie, cunoastere si solicitare a unor categorii noi de donatori, in special donatori individuali;
  • Cresterea gradului de implicare a unor donatori mai vechi ai organizatiei, prin cresterea donaþiei anuale (a frecvenþei sau sumei donate) si orientarea donatiilor catre scopuri noi, strategice pentru organizatie;
  • Investitia in dezvoltarea unor instrumente de atragere de fonduri cu impact pe termen lung (de exemplu construirea unor baze de date, crearea unui comitet de atragere de fonduri etc.).
Conditii de finantare

Programul ofera doua tipuri de finantari:

  • Fonduri care acopera costuri directe de atragere de fonduri pentru organizatii (finantarea acopera practic total sau partial costurile proiectului de atragere de fonduri);
  • Fonduri care stimuleaza rezultatele financiare (challenge grants). Acest tip de finantare susþine cresterea eficientei pe termen scurt a metodelor orientate mobilizarea donatoriilor individuali prin dublarea rezultatelor campaniilor de atragere de fonduri (pana la o limita de 3.000 USD). Spre exemplu, organizatia implementeaza si susþine costurile financiare pentru desfasurarea proiectului de atragere de fonduri, iar ARC dubleaza rezultatul de atragere de fonduri.

Vor avea prioritate cererile de finantare care solicita fonduri prin alte metode decat sponsorizarile, combinand sprijinul companiei cu sustinere din partea angajaþilor sau clientilor (donatii salariale, programe de marketing comunitar) sau cele care atrag fonduri pentru stabilitatea pe termen mai lung a organizatiei (programe strategice ale organizatiei, fonduri de rezerva, costuri administrative sau de dezvoltare ale organizatiei).

Fiecare cerere de finantare va fi evaluata conform criteriilor de evaluare. Punctajul minim pe care trebuie sa il obtina pentru a putea fi finantate este de 70 de puncte.

Termene limita

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 30 octombrie.

Finantator: Asociatia pentru Relatii Comunitare
Sursa: Asociatia pentru Relatii Comunitare
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.