Mediul in media – competitie de documentare TV

Introducere

Fundatia Soros Romania (FSR), in parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) Bucuresti si Asociatia culturala Simfest pentru promovarea creatorilor din media si artele vizuale, organizatoare a Festivalului Televiziunilor Locale si al Producatorilor Independenti , lanseaza competitia de documentare TV Mediul in media.

Solicitanti eligibili

Competitia se adreseaza exclusiv televiziunilor locale din Romania.

Activitati eligibile

Competitia va avea urmatoarele componente:

1. Concurs de scenarii TV: Televiziunile locale din Romania sunt invitate sa trimita, pe adresa Fundatiei Soros Romania, proiectele unor documentare TV care isi propun sa acopere una sau mai multe dintre urmatoarele teme: apa, aer, sol, poluare sonora, substante chimice, mediul si sanatatea, deseurile, resursele naturale, padurile. Posturile de televiziune care se inscriu in concurs trebuie sa se angajeze, in scris, sa produca si sa difuzeze, in perioada aprilie – iulie 2008, documentarele ale caror scenarii vor fi desemnate castigatoare in prima faza a competitiei. Propunerile vor fi trimise pe adresa: Mirela Rus, Manager de Comunicare, Fundatia Soros Romania, [email protected].

2. Training pentru 10 echipe de televiziune : Autorii (jurnalist + cameraman) celor mai interesante 10 scenarii vor beneficia de o sesiune de training cu tema “Productia de documentar TV”, organizata la Bucuresti, de Centrul pentru Jurnalism Independent. Toate cheltuielile de participare la training vor fi acoperite de Fundatia Soros Romania.

3. Productia documentarelor: In perioada aprilie – iulie 2008, cele 10 echipe de televiziune participante la trainingul din martie vor realiza efectiv documentarele ale caror scenarii au fost inscrise in competitie, beneficiind in acest interval de timp de mentorat din partea trainerilor. Pentru a intra in faza finala a competitiei, este obligatoriu ca documentarele sa fi fost difuzate de posturile de televiziune producatoare inainte de data de 1 august 2008. Fiecare post de televiziune va trimite documentarele produse, pe suport CD, pe adresa: Fundatia Soros Romania, Caderea Bastiliei, 33, sect.1, Bucuresti, cu mentiunea “pentru competitia Mediul in media”.

4. Anuntarea castigatorilor.

5. Promovarea realizatorilor si diseminarea informatiei.

Conditii de finantare

Competitia de documentare TV Mediul in media este dotata cu premii de peste 7.000 USD:

  • 5.000 USD pentru postul local de televiziune care produce cel mai bun documentar;
  • 2.000 USD pentru echipa de televiziune care propune scenariul si realizeaza efectiv documentarul castigator.
Termene limita

Pentru concurs de scenarii TV data limita de primire a proiectelor este 14 martie 2008, ora 17:00.

Trainingul va avea loc in perioada 28-30 martie 2008.

In ceea ce priveste productia documentarelor, termenul limita de expediere a documentarelor este marti, 12 august 2008.

Finantator: Fundatia Soros
Sursa: Fundatia Soros
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.