Accelerarea implementarii Strategiei nationale de imbunatatire a situatiei romilor in domeniile: mica infrastructura comunitara si renovare/ constructie de locuinte sociale

Obiectivele programului

Prin intermediul acestei scheme de grant se urmareste imbunatatirea calitatii vietii membrilor comunitatilor rome.

Obiectiv specific:

  • Prezenta schema de grant este menita sa aduca o imbunatatire a calitatii vietii romilor, prin reabilitarea/constructia de locuinte si de mica infrastructura;

  • Imbunatatirea nivelului de calificare profesionala a membrilor comunitatilor rome si de incurajare a participarii active a acestora in procesul de reabilitare/ constructie si mica infrastructura.
Solicitanti eligibili

Solicitantii eligibili pentru componentele Mica Infrastructura Comunitara si Renovare / Constructia de Locuinte Sociale ale Schemei de Grant sunt institutii publice locale in parteneriat cu ONG-uri rome reprezentative la nivelul comunitatilor locale (ONG roma este definita ca avand drept misiune imbunatatirea situatiei romilor si avand in componenta si conducerea sa persoane de etnie roma) sau in asociere cu Grupurile de Initiativa ale Romilor (infiintate dupa modelul prezentat in Legea 129/ 1998, cu modificarile ulterioare).

Activitati eligibile

Proiectele referitoare la “Mica infrastructura” pot include, fara insa a se limita la:

  • Construirea de drumuri/poduri de acces durabile inspre si dinspre comunitate;
  • Repararea/reabilitarea celor existente (daca in urma vizitelor de precontractare se constata starea necorespunzatoare/caracterul impracticabil al acestora si utilitatea acestora pentru comunitate);
  • Introducerea de retele noi de apa, gaze, electricitate, canal etc. si/sau conectarea la retelele existente; reabilitarea retelelor existente (daca in urma vizitelor de precontractare, se constata utilitatea acestora pentru comunitate, sau starea necorespunzatoare/nefunctionala defectuoasa a celor existente).

Proiectele referitoare la “Reabilitarea si/sau constructia de locuinte” pot include:

  • Formare/Instruire in domenii legate de constructia si renovarea locuintelor (fabricarea de caramizi, blocheti, boltari, pavele, tinichigerie, zugravit, tamplarie, fierarie etc.), urmata de reabilitarea si/sau constructia de locuinte.
Conditii de finantare

Suma totala indicativa disponibila pentru finantarea proiectelor in cadrul prezentei cereri de propuneri de proiecte este de 12 milioane Euro.

Orice finantare nerambursabila oferita in cadrul acestui program trebuie sa se incadreze intre urmatoarele valori minime si maxime:

  • Suma minima: 20.000 euro;
  • Suma maxima: 200.000 euro.
Termene limita

Termenul limita pentru inaintarea solicitarilor de finantare nerambursabila este: 17 septembrie 2008, ora 16:00.

Finantator: Ministerul Economiei
Sursa: Secretariatul General al Guvernului
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.