Programul Cantemir
Sectiunea II – Promovare/Culture to go

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Programul CANTEMIR s-a constituit in anul 2006, in baza procedurilor, criteriilor si conditiilor prevazute de Legea nr. 350/2005, precum si a Ordonantei 9/1996, ca un program-pilot de finantare a proiectelor culturale romanesti adresate mediului international.

Obiectivele programului

Pentru anul 2007, obiectivul general al Sectiunii II este promovarea creatiei romanesti de valoare cu scopul de a creste vizibilitatea culturii romane pe pietele internationale si accesul publicului international la informatia de interes cultural din Romania. De asemenea, se urmareste cresterea interesului pentru patrimoniul cultural romanesc la nivel european si international, prin valorificarea si integrarea acestuia in circuitele internationale.

Solicitanti eligibili

Solicitanti pot fi persoane juridice fara scop patrimonial inregistrate legal in Romania, care conform actelor constitutive, desfasoara activitati culturale (asociatii, fundatii, institutii publice de cultura finantate din alocatii de la bugetul de stat/bugete locale si venituri extrabugetare, in parteneriat cu persoane juridice, publice sau private din strainatate, care desfasoara activitati culturale.

Nu pot aplica: uniunile de creatie, institutiile de invatamant si/sau cercetare si asociatiile profesionale.

Activitati eligibile

Proiectele trebuie sa se inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: arte vizuale, arhitectura si design, muzica, dans, teatru, film, literatura, patrimoniu cultural.

Conditii de finantare

Bugetul total indicativ disponibil pentru aceasta sectiune este de 735.000 RON.

Valoarea maxima a finantarii ce poate fi acordata unei propuneri in cadrul acestei sectiuni este de 122.500 RON, iar valoarea minima este de 43.750 RON.

Finantarea se poate acorda pentru proiecte care:

  • se desfasoara in strainatate;
  • se desfasoara in parteneriat cu cel putin o persoana juridica, publica sau privata din strainatate, care desfasoara activitati culturale;
  • au un buget minim de 43.750 RON.

Activitatile care se pot desfasura in Romania sunt cele pregatitoare, de evaluare si de raportare.

Finantarea nerambursabila se acorda pe principiul co-finantarii cheltuielilor eligibile ale proiectului de catre solicitant (din surse proprii si/sau atrase), in numerar, in procent de minimum 10% din valoarea finantarii acordate.

In cazul solicitantilor institutii publice proiectul nu trebuie sa fie dintre cele stabilite ca obligatii sau programe minime anuale.

Activitatile proiect pentru care se solicita finantarea se pot desfasura incepand cu 11 iunie 2007 si nu mai tarziu de 16 noiembrie 2007.

Institutele Culturale Romanesti din strainatate pot fi partenere in proiect, cu conditia sa nu contribuie financiar la realizarea acestuia.

Termene limita

Termenul limita de depunere a cererilor de finantare pentru Sectiunea II este
13 august.

Propunerile pot fi depuse personal la registratura Institutului Cultural Roman din Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, Bucuresti sau pot fi trimise prin posta/curier, cu confirmare de primire.

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutului Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.