Finantarea de subproiecte prin “Initiativa Copiii Strazii”

Obiectivele programului

Obiectivul general al proiectului il constituie reducerea cauzelor care genereaza aparitia fenomenului copiii strazii si a efectelor acestuia.

Proiectul are doua obiective specifice, care vor fi implementate prin doua componente, dupa cum urmeaza:
1. Crearea a 20 de centre pentru copii strazii care sa ofere adapost pe timp de zi si de noapte pentru un numar de 300 de copii.
In cadrul componentei de creare de noi servicii sociale pentru copii strazii, Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului va identifica, va finanta si va monitoriza infiintarea de servicii de tipul:
a) Adaposturi de zi si de noapte pentru copiii strazii;

b) Centre de primire in regim de urgenta pentru copiii strazii.

2. Formarea profesionala continua unui numar de 150 de profesionisti din serviciile sociale nou create dedicate copiilor strazii
Formarea profesionala prevazuta in cadrul celei de-a doua componente, va permite organizarea a trei sesiuni de pregatire profesionala pentru un numar de 150 de profesionisti angajati in serviciile sociale nou create, dupa cum urmeaza:

a) Primul modul de pregatire vizeaza aspecte legate de programele si strategiile preventive privind consumul de droguri, cu scopul initierii unor programe specifice la nivel comunitar.
b) Cel de al doilea modul are in vedere imbunatatirea calitatii serviciilor de asistenta sociala si psihologica oferite de specialistii din cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru copiii consumatori de droguri prin insusirea unor metode si tehnici de baza specifice de interventie pentru depasirea dependentei de drog.
c) Al treilea modul urmareste insusirea unor metode si tehnici de interventie specifica pentru furnizarea de servicii de asistenta pentru copiii strazii.

Solicitanti eligibili

Pot solicita finantare Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului ale judetelor si ale sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Conditii de finantare
Proiectul se va desfasura in perioada septembrie 2007 – septembrie 2010. Subproiectele se vor derula pe o perioada de maximum 15 luni si nu vor depasi data de 31 mai 2010.

Un solicitant poate depune maximum 2 subproiecte in vederea infiintarii de servicii destinate copiilor strazii, cu conditia ca acestea sa functioneze in localitati diferite din judet sau in zone/ cartiere diferite in cazul sectoarelor Municipiului Bucuresti.

Termene limita

Data limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 30.01.2009, ora 13.00.

Finantator: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copiilor
Sursa: Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copiilor
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.