Cereri de propuneri de proiecte 2016, componenta Telecomunicatii – Mecanismul pentru Interconectarea Europei (MIE) 2014-2020

telecomunicatii.jpg

Comisia Europeana a lansat, in cadrul componentei Telecomunicatii a programului “Mecanismul pentru Interconectarea Europei” (MIE) 2014-2020, 4 cereri de propuneri de proiecte 2016.

Status: INACTIV
Depunere: 18.10/15.12.2016
Buget: 28.600.000 euro

4 cereri de propuneri de proiecte si obiectivele specifice:

CEF-TC-2016-3: „Traducere automatizata” – bugetul este de 6,5 milioane €, iar cofinantarea de maximum 75%

– stimularea colectiile de resurse lingvistice pentru anumite domenii de interes pentru servicii specifice paneuropene publice (infrastructurile de servicii digitale (ISG) MIE sau alte servicii din sectorul public relevante pentru piața unica digitala, in general), in scopul de a imbunatați calitatea si acoperirea traducerii computerizate oferite de platforma MIE de traducere computerizata;
– sa integreze, utilizeze ṣi extinda platforma MIE de traducere computerizata catre alte servicii digitale transfrontaliere multilingvistice.

CEF-TC-2016-3: „Securitate cibernetica” – bugetul este de 12 milioane €, iar cofinantarea de maximum 75% ṣi 1 milion€/proiect; cererea vizeaza interventii nationale/ale guvernului pentru centrele de alerta la atacurile informatice destinate administatiilor sau companiilor. 

CEF-TC-2016-3: „Servicii de facturare electronica” (eFacturare) – bugetul este de 7 milioane €, iar cofinantarea de maximum 75%.
Proiectele trebuie sa sprijine una din cele 2 prioritati: a) preluarea serviciilor de facturare electronica de catre administratiile publice; b) spriijin pentru implementarea standardelor europene in solutiile de facturare electronica existente.

CEF-TC-2016-3: „Europeana” – accesul la resursele digitale din patrimoniul european – bugetul este de 2 milioane €, iar cofinantarea de maximum 50%.
Obiectivul este acela de a prezenta comorile culturale ale Europei, a spune si a ilustra povesti europene cuprinse pe platforma Europeana sub forma de colecții tematice, conducand vizitatorii intr-o calatorie efectuata prin patrimoniul cultural bogat si divers al Europei.

Colecțiile tematice, cum ar fi cele de muzica si istoria artei lansate in ianuarie 2016, reprezinta o caracteristica noua pe Europeana, oferind vizitatorilor o experiența de utilizare organizata pe baza conținutului tematic selectat. Finanțarea prin acest apel va merge la proiecte care selecteaza artefacte si/sau opere de arta remarcabile care pun in valoare miscari culturale de importanța europeana. Impreuna cu descrieri exhaustive de conservare si informații contextuale bogate, elementele selectate de proiectele vor permite vizitatorilor non-specialiṣti sa obțina o imagine de ansamblu informata a miscarii culturale respective.

CEF-TC-2016-4: „Internet mai sigur” – bugetul este de 1,1 milioane €, iar cofinantarea de maximum 50%. Comisia Europeana a adoptat Strategia de comunicare pentru un „internet mai bun pentru copii” (BIK-Better Internet for Kids), care aduce o viziune coerenta pe scara europeana pentru a pune in aplicare masuri concrete care fac din internet un mediu de incredere pentru copii.

Prioritati:

– Un centru de constientizare pentru responsabilizarea copiilor, parinților si profesorilor sa utilizeze in cel mai bun mod posibil Internetul, bazat pe centrele de resurse digitale consolidate de la care instrumentele specifice si serviciile sa fie adaptate si implementate in cooperare cu terțe parți (scoli, industrie, etc.);
– Servicii de asistența on-line pentru a raporta si a preveni contacte, comportamente si conținuturi online periculoase; – asistenta telefonica pentru a primi si a gestiona rapoarte si date cu privire la documentele on-line ilegale care pot provoca abuzuri sexuale fata de copii.

Buget/suma acordata pe proiect – 28.600.000 €.

Beneficiari – autoritati publice centrale, autoritati publice locale/regionale ṣi entitati private, daca au acordul statului membru din care fac parte, organizatii internationale.

Eligibilitate tari/regiuni – statele membre ale UE, tari EEA: Norvegia ṣi Liechtenstein.

Informatii suplimentare:

  • O zi de informare virtuala a fost organizata pe 22 septembrie a.c., inregistrarea prezentarilor este disponibila online.
  • Propunerile trebuie depuse electronic prin modulul TENtec Information System eSubmission.
  • Participarea tarilor din Spatiul Economic European este permisa prin Regulamentul No 283/2014 al Parlamentului European ṣi al Consiliului.
  • Vor fi finantate doar “proiectele de interes comun – definitie art. 4 al Regulamentului 283/2014, detalii in anexa Regulamentului.
  • Informatii ṣi detalii pentru beneficiari ṣi pe Twitter @inea_eu.
  • Intrebarile pentru cererile CEF-TC-2016-3 pot fi trimise pana la 1 decembrie a.c.
  • Solicitantii sunt incurajati sa depuna aplicatiile in limba engleza.

Agentia Executiva pentru Inovare si Retele (INEA) a Comisiei Europene va gestiona aceste cereri.

Data de depunere – 18 octombrie 2016 (CTE-TC-2016-4) 15 decembrie 2016 (CTE-TC-2016-3) (ora 17.00 la Bruxelles).

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul solicitantului

Website-ul programului

 

Sursa: UNCJR
Finantator: Uniunea Europeana

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top