Schema de finantare pentru mobilitati universitare in Spatiul Economic European

Obiectivele programului

Scopul prezentei scheme este de a sprijini studentii si personalul (didactic sau nedidactic) din universitatile romanesti pentru realizarea de mobilitati transnationale dinspre Romania inspre Norvegia, Liechtenstein, Islanda.

Solicitanti eligibili

Sunt eligibile pentru a candida toate institutiile de invatamant superior din Romania participante in programul comunitar Erasmus (posesoare de Carta Universitara Erasmus valabila cel putin in anii 2009 si 2010).

Activitati eligibile

Activitatile eligibile pentru finantare sunt mobilitati trasnationale ale studentilor si personalului derulate conform regulilor programului Erasmus in ceea ce priveste scopul (studiu sau plasamente pentru studenti, predare sau formare continua pentru personalul didactic si nedidactic), durata, recunoasterea academica, transferabilitatea creditelor. Toti beneficiarii finali vor avea statut de beneficiar “zero grant Eramus”.

Conditii de finantare
Prin aceasta schema de finantare, Romania va beneficia de o suma totala de 935.000 Euro acordata prin Mecanismul de finantare SEE, la care se adauga 135.000 Euro contributie de la bugetul national.

Studentii vor putea beneficia de mobilitate cu o durata de minimum 3 luni ( maximum 12 luni). Personalul se va putea deplasa pentru minimum o saptamana ( maximum 4 saptamani). Bursele studentilor se vor ridica la 1.000 Euro/luna (sau echivalentul in Lei), iar ale personalului la 1.000 Euro/saptamana(sau echivalentul in Lei) insa fara a putea depasi un total de 3.500 Euro (sau echivalentul in Lei) pentru intreaga perioada de deplasare a persoanei.

Termene limita

Termen limita de depunere a dosarului: 6 aprilie 2009 (data postei).

Finantator: Mecanismul de finantare SEE
Sursa: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.