PROGRAMUL CANTEMIR 2009 – Sectiunea II – Promovare – Culture to Go

Introducere

Initiat in 2006, Programul CANTEMIR este programul de cofinantare al Institutului Cultural Roman pentru proiecte culturale desfasurate in strainatate.

Obiectivele programului

Obiectivul general al Sectiunii II este promovarea creatiei romanesti de valoare, cu scopul de a creste vizibilitatea culturii romane pe pietele internationale si accesul publicului strain la informatia de interes cultural din Romania. De asemenea, se urmareste cresterea interesului pentru patrimoniul cultural romanesc la nivel european si international, prin valorificarea si integrarea acestuia in circuitele internationale.

Solicitanti eligibili

Sectiunea se adreseaza organizatiilor sau persoanelor fizice autorizate, din Romania sau din strainatate, pentru realizarea unor proiecte de promovare a creatiilor culturale romanesti existente, prin intermediul unor materiale si evenimente de promovare.

Activitati eligibile

Proiectele se pot inscrie intr-unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii: literatura, arte vizuale, arhitectura si design, teatru, muzica, dans, film sau patrimoniu cultural.

Conditii de finantare
Bugetul total indicativ disponibil pentru aceasta sectiune este de 1.233.100 RON/275.000 EUR. Acesta va fi alocat integral in cadrul primei sesiuni de evaluare a proiectelor. Bugetul aferent celei de-a doua sesiuni de evaluare este cel ramas disponibil in urma organizarii primei sesiuni. In cazul in care bugetul acestei sectiuni se va epuiza dupa prima sesiune de evaluare, a doua sesiune nu se va mai organiza.

Valoarea maxima a finantarii care se poate acorda unui proiect, in cadrul acestei sectiuni, este de 224.200 RON/50.000 EUR (1 RON=4,484 EUR).

Termene limita

Dosarul de aplicatie pentru Sectiunea II se va depune, in cadrul unei sesiuni deschise de selectie a proiectelor, astfel:
– Pana la 6 aprilie 2009, inclusiv, ora 16:00, pentru proiectele care se vor desfasura in perioada 1 iunie – 30 octombrie 2009.
– Pana la 5 iunie 2009, inclusiv, ora 16:00, pentru proiectele care se vor desfasura in perioada 1 august – 30 octombrie 2009.

Finantator: Institutul Cultural Roman
Sursa: Institutul Cultural Roman
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.