Programul de inchidere a minelor si de atenuare a impactului social

ATENTIONARE: Acest program nu este activ in acest moment!

Introducere

Programul de inchidere a minelor si de atenuare a impactului social se bazeaza pe un acord de imprumut intre Banca Mondiala si Guvernul Romaniei.

Acest program are trei componente: inchiderea minelor, atenuarea impactului social si intarirea institutionala.

Solicitanti eligibili

Solicitanti eligibili:
– Orice persoana fizica autorizata potrivit legii;
– Persoana juridica legal constituita, cu capital majoritar privat, care desfasoara sau urmeaza sa desfasoare activitati economice in zona de operare si careia ii revine obligatia angajarii si instruirii, pe baza de contract individual de munca, a persoanelor fara loc de munca.

Programul este operational in localitati miniere din judetele: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Prahova, Salaj, Suceava, Tulcea, Valcea.

Activitati eligibile

Beneficiaza de alocatii financiare nerambursabile firmele care:
– angajeza si instruiesc, pe o perioada de minimum 12 luni, someri proveniti din industria miniera si din activitati conexe acesteia, precum si membrii familiilor acestora: sot/ sotie, fiu/ fiica;
– nu au datorii la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale s. a.;
– nu au fost parte intr-un contract anterior finantat de organisme si banci internationale, care a incetat din cauza nerespectarii de catre solicitant a termenilor si conditiilor contractuale;
– nu au derulat, cu mai putin de 12 luni inainte de solicitatrea alocatiei financiare nerambursabile, restructurari in zona de operare, din care sa fi rezultat reduceri de personal pentru locurile de munca similare celor pentru care solicita alocatia financiara nerambursabila.

Conditii de finantare
Valoarea alocatiei financiare nerambursabile este de maximum 720 USD pentru fiecare loc de munca ocupat. Se acorda in Lei la cursul BNR din ziua anterioara eliberarii alocatiei financiare nerambursabile.
Finantator: Guvernul Romaniei
Sursa: Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.