Faceti-va temele europene cu noi

Faceti-va temele cu noi: un pariu pentru invingatori pur-sange

~ Lansarea celui dintai program “After-School” pentru intreprinzatori si manageri dornici sa foloseasca in mod chibzuit si rapid fondurile UE ~

Noi apeluri guvernamentale pentru finantarea proiectelor IMM, cu o impresionanta alocare financiara, vor fi, incepand din luna iunie, la indemana tuturor celor interesati de o co-finantare din fonduri post-aderare nerambursabile, pe multiple axe tematice: tehnologizare – extindere – modernizarea capacitatilor de productie si servicii, dezvoltare – inovare, societatea informationala, resurse umane.

In plus, gratie presiunii constante facute de societatea civila, mai cu seama a Platformei „EU-RO Clearing Funds”, partener de dialog consultativ structurat al Comisiei Europene si al Guvernului Romaniei – prin ACIS si AIPIMM, numarul de avize administrative si procedurile solicitate s-au redus si simplificat susbtantial. In plus, pana la o cota de 35 % din costuri va putea fi primita pentru pregatirea proiectului, formarea echipei de implementare, finalizarea anexelor tehnice necesare. Iata tot atatea premise pentru succesul celor care se pregatesc temeinic ACUM pentru depunerea la timp a proiectelor.

In acest spirit, aveti privilegiul sa va procurati din timp bilete pentru cele doua noi editii autonome ale INCUBATORULUI de AFACERI si PROIECTE EUROPENE, ce se vor organiza cu sprijinul partenerilor nostri traditionali, la alegere, in ziua de vineri 15 mai sau sambata 16 mai la Bucuresti, intre orele 9.30-18.30 sub deviza:

DILIGENTZA catre EL DORADO-ul FONDURILOR UE

Cui se adreseaza invitatia noastra la aceasta expeditie:

 1. Tuturor celor care sunt plini de mari asteptari, dar nu stiu exact ce sa pretinda expertului contactat sau consultantului pentru obtinerea finantarii!
 2. Tuturor celor care vor o echipa imbatabila pentru transpunerea proiectului, dar nu se pricep s-o aleaga, s-o testeze la greu si s-o mentina cat mai in forma!
 3. Tuturor celor care nu sunt perfect siguri de drepturile si de obligatiile lor in raport cu autoritatile si risca sa se impiedice in itele functionaresti de care trebuie sa tina cont milimetru cu milimetru!
 4. Tuturor celor care nu si-au gasit inca partenerii ideali de consortiu si sursele co-laterale de cofinatare, pretutindeni acolo unde sunt necesare !

Palpitanta experienta in care va puteti imbarca inuagureaza un concept unic in peisajul proiectelor de investitii si consultantei romanesti. Noi garantam pentru fiecare participant:

 • indrumare metodica, pas cu pas, pentru realizarea proiectului, cu Ghidului Solicitantului la dreapta si cu Formularul Cererii de Finantare la stanga;
 • corecta asimilare a raportului dintre nevoile vitale ale Beneficiarului, pe de o parte, si ceea ce ofera Finantatorul ca sprijin eligibil;
 • balansarea cat mai exacta dintre OBIECTIVUL GENERAL al investitiei si OBIECTIVELE SPECIFICE ale proiectului de depus;
 • examinarea unui studiu de caz: elaborarea ad- hoc a Diagramei GANTT;
 • la ce este buna MATRICEA LOGICA in cadrul descrierii investitiei?;
 • constrangeri, rigori si scrupule de luat in calcul la estimarea BUGETULUI;
 • revederea piedicilor, erorilor si exceselor potentiale in cursul procesului de candidatura.

In sinteza, deviza calatoriei noastre spre inima finantarii este simpla si cuprinzatoare:

daca respectati intocmai sfaturile mentorilor nostri, Destinul Afacerii e la mana voastra, iar daca nu atingem toate punctele itinerariului promis aici, nu riscati nimic – pentru ca aveti posibilitatea sa primiti inapoi BANII pe bilet, pana la ultima centima!

Mentorul principal – Dl Octavian SERBAN, Master in Business Administration in SUA (George Town University), Certified Knowledge Consultant, are o experienta directa de aproape un deceniu ca expert consultant pentru Ministerul Economiei, a redactat, a acordat asistentza tehnica si a coodonat echipe complexe de implementare a numeroase proiecte cu fonduri europene si internationale in Romania, SUA si Japonia. Recent, a fost desemnat Presedinte al Knowledege Management Institute – sucursala Romania si a fost declarat cel mai popular training/consultant in managementul proiectelor cu fonduri UE de catre Comitetul de Pilotaj al Platformei „EU-RO Clearing Funds” cu ocazia Forumului anual civic si de afaceri din decembrie 2008. Cheltuielile legate de participarea la acest modul de tip after school in domeniul fondurilor UE pot fi recuperate ulterior in cadrul costurilor angajate de demararea proiectului de investitii, pe baza adeverintei redactate la cerere.

Beneficiile participarii:

-materiale bibliografice in dosarul evenimentului;

-Indrumarul Metodic pentru demararea investitiilor cu bani europeni (format CD);

-consiliere juridica si contractuala pentru prevenirea litigiilor juridice, intarzierilor de rambursare financiara si a crizelor in cursul implementarii;

-Certificat de Absolvire si Adeverinta anexa, eliberate sub egida Knowledge Management Institute si EUROLINK-House of Europe;

-inscrierea in baza de date a Platformei “EU-RO Clearing Funds” si abonarea gratuita la “Early Warning Support” – un buletin informativ de alerte rapide privind oportunitatile de investitii prin fonduri UE;

-pauze de cafea.

Partenerii media ai programului nostru neguvernamental sunt: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, NewsChannel.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, Afaceri.ro, GhiseulBancar.ro, ComunicateMedia.ro, Comunicatii Mobile, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – Platforma “EU-RO Clearing Funds”.

Mentionam, ca, in scopuri de promovare cat mai larga a intitiativei si incurajare a demararii unui numar consistent de proiecte viabile in cursul lunii mai se acorda un DISCOUNT EXCEPTIONAL de 50%, in asa fel incat contributia generala de participare este de 545 lei, achitabili pana acel tarziu la data de 12 mai 2009. Formularul de rezervare poate fi gasit la adresa: www.structuralfunds.ro/ElDorado.html

About Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

0 thoughts on “Faceti-va temele europene cu noi”

 1. severavram spune:

  Din pacate, redeventa sau cheltuielile legate de achizitionarea unei francize pt. retail nu pot face obiectul unei finantari din fonduri nerambursabile UE. Ar fi recomandabil sa luati parte la Salonul din cadrul Targului National pentru IMM (Romexpo, 8-9 mai 2009) pentru a intelege mai bine logica si obiectivele specifice ale programului operational pentru mediul de afaceri. Detalii: http://www.HouseofEurope.ro (Incubator de Proiecte si Afaceri Europene)

  Va rugam sa retineti ca sunt asistate IMM-urile pentru participarea la targuri internationale, la fonduri de inginerie financiara sau pentru a beneficia de servicii de consultanta. De asemenea, se acorda sprijin pentru identificarea furnizorilor/clientilor externi, creearea de websiteuri si acces la retele de afaceri.

 2. doresc sa incep o afacere si i-mi trebuiesc pt.o investitie totala 40-80000 euro pt. achizitia unei francize in domeniul retail.nu stiu cum pot obtine aceasta suma.daca ma puteti ajuta ……. cu multumiri calin gheorghe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.