Programul Competitivitate si Inovare – componenta ICT

Introducere

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale anunta lansarea celei de a 3-a competitii pentru depuneri de propuneri de proiecte pentru componenta ICT PSP din Competitiveness and Innovation Programme (CIP).

Programul lanseaza mai multe teme anual care se finanteaza prin trei tipuri de instrumente: proiecte pilot A, B si retele tematice.

Obiectivele programului

Mecanismul de finantare urmareste crearea de consortii internationale de minim 3-7 parteneri in functie de tipul de proiect, finantarea fiind in avans de 50% din valoarea proiectelor. Retelele tematice pot insa accesa o finantare pana la 100%.

Solicitanti eligibili

Beneficiarii acestui program de finantare sunt atat institutiile publice dar si intreprinderile private, mici si mijlocii, participarea fiind deschisa tuturor in cadrul consortiilor internationale formate.

Activitati eligibile

Vor primi finantare in cadrul acestui apel de proiecte urmatoarele tipuri de servicii:
– e-government;
– e-inclusion;
– e-health;
– biblioteci digitale.

Conditii de finantare
Componenta ICT PSP (Information Communication Technologies Policy support Programme) are un buget total de 728.4 milioane euro. Bugetul estimativ pe anul in curs, 2009, pentru compenenta ICT PSP este de aproximativ 107.5 milioane euro.
Termene limita

Termenul limita de depunere a cererilor de finantare este 2 iunie 2009. Depunerea proiectelor, evaluarea si finantarea se face direct de catre Comisia Europeana.

Finantator: Uniunea Europeana
Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Informatii suplimentare
Folositi instrumentele urmatoare pentru a obtine detalii complete despre acest program de finantare
Nu exista nici un instrument.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.